IZABRANI ČLANOVI SKUPŠTINSKIH ODBORA

0

Skupština Srbije izabrala je danas članove i zamenike članova u 19 stalnih odbora i Odboru za prava deteta, koje je posebno radno telo, a konstituisani su i odbori koja su neophodni da bi se stvorili uslovi za usvajanje zakona i izbor vlade.

Tako će, na primer, članovi najvažnijeg odbora – Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja – biti šef poslanika SNS Aleksandar Martinović, njegove partijske kolege Aleksandra Đurović, Dušica Stojković, Aleksandar Marković i drugi, socijalista Đorđe Milićević, lider SRS Vojislav Šešelj, lider DS Bojan Pajtić, lider LSV Nenad Čanak i drugi. Za predsednika Odbora izabran je Martinović. Članovi u Odboru za kontrolu službi bezbednosti su, pored ostalih, naprednjaci Igor Bečić, Marija Obradović, Vladimir Đukanović i Dragan Šormaz, socijalista Dušan Bajatović, Šešelj, lider DJB Saša Radulović, Meho Omerović iz SDPS.

U Odboru za odbranu i unutrašnje poslove biće, pored ostalih, Marija Obradović, koja je do sada vodila to telo, novinar Miroslav Lazanski, socijalista Ivica Tončev, Božidar Delić (SRS), Balša Božović (DS), Marko Đurišić (SDS)…

Kada je u pitanju Odbor za Kosovo i Metohiju, u njemu će i dalje biti naprednjak Milovan Drecun, koji ga je i do sada vodio, Miodrag Linta, Andreja Mladenović, Aleksandar Čotrić, Božidar Delić, Boško Obradović…

U Odboru za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu biće Martinović, Vjerica Radeta (SRS), Dušan Pavlović (DJB), Nataša Mićić (LDP), Balint Pastor (SVM) i drugi.

U Odboru za spoljne poslove biće Đurović, koja je do sada vodila to radno telo, Obradović, Milanka Karić, socijalisti Žarko Obradović i Dijana Vukomanović, poslanica DS Nataša Vučković, predsednica DSS Sanda Rašković Ivić i drugi, dok će u Odboru za ustavna pitanja i zakonodavstvo biti, pored ostalih, Zoran Krasić (SRS), Radulović, Gordana Čomić (DS), Sulejman Ugljanin, Pastor.

U Odboru za kulturu i informisanje biće, pored ostalih, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, Đukanović i Lazanski, operska pevačica Jadranka Jovanović, Slavica Đukić Dejanović iz SPS, Vesna Marjanović iz DS, Đorđe Vukadinović (DSS).

rtv.rs

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime