JANA MARKOVIĆ OSVOJILA 10 ZLATNIH MEDALJA I OBORILA DRŽAVNI REKORD

0

Mlada Jana Marković (13) iz Jagodine se sa takmičenja u plivanju „Banjaluka open“, održanog krajem maja, vratila sa 10 zlatnih medalja i 2 bronzane u apsolutnoj kategoriji, a oborila je i tri rekorda. Jedan je rekord mitinga, 200 metara kraul, koji je držala naša olimpijka Ana Crevar, drugi je državni rekord 50 metara leđno za devojčice do 14 godina, koji je ujedno i rekord mitinga.

Iako ima samo 13 godina, rekord za devojčice do 16 godina promakao joj je za samo 11 stotinki. Jana teško može da izbroji zlatne medalje, jer ih ima 200 ili 300, ali je ponosna na obaranje državnih rekorda. Ima ih 12 u raznim kategorijama. Za devojčice do 10 godina oborila je šest državnih rekorda, za devojčice do 12 godina pet državnih rekorda i za plivačice do 14 godina jedan.

– Na takmičenjima ne pobeđujem samo druge, već kad god oborim rekord, pobedim i samu sebe. O svakoj trci mnogo razmišljam. Zamišljam je u svojoj glavi i onda je isplivam kako treba. Svesna sam konkurencije, pa se najčešće ohrabrujem tako što zamislim kako prva dodirujem drugi kraj bazena – kaže ova mlada nada srpskog plivačkog sporta.

Takmičenje u Banjaluci jedno je od jačih u regionu, jer se plivaju norme za svetska prvenstva. Jana se, kako otkriva njen trener iz plivačkog kluba „Crnica“ Stevan Šošić, na njemu pripremala za državno prvenstvo.

– Njoj su godišnje potrebne tri pripreme, ali pošto nemamo novca za njih, sve pripreme radimo na našem bazenu. I pored toga, Jana ostvaruje odlične rezultate, smeši joj se reprezentacija i predstoji joj svetla budućnost u plivanju – ocenjuje Šošić.

Janin san je da, poput Ane Crevar, čije plivanje najviše prati, ode na Olimpijadu sa 16 godina i da joj to pođe za rukom da se vrati sa zlatnim odličjem.

Izvor novosti.rs

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime