ĐORĐEVIĆ : DANAS POČELA ISPLATA PORODILJSKOG

0

„Iako je Zakonom o finansijskoj podršci porodicama sa decom definisano da svakog 20 – og u mesecu država Srbija isplaćuje naknadu za porodiljsko, mi smo danas, pet dana pre roka izvršili prve uplate, a prva osoba kojoj je danas izvršena uplata je iz Kraljeva. Obrađena su 584 zahteva do danas i svi će biti isplaćeni na vreme i više neće kasniti isplata porodiljama, što pokazuje ozbiljnost države“ izjavio je danas u Jagodini ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević koji je sa predsednikom Skupštine grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom obišao Centar za socijalni rad u Jagodini.

„Hvala Draganu Markoviću Palmi što vodi računa o porodicama, što brine o svojim građanima i što sledi politiku Vlade i predsednika Srbije. Marković je svojim radom i zalaganjem pokazao da gradovi i opštine u Srbiji mogu da rade ozbiljno“ izjavio je Đorđević.

PALMA : JAGODINA PODRŽAVA VUČIĆA

 „Grad Jagodina podržava Vladu i predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Čak smo prošle nedelje na sednici Skupštine grada Jagodine jednoglasno usvojili Odluku kojom grad Jagodina daje podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u pregovorima u Briselu. Šta god predsednik Vučić bude dogovorio mi ćemo podržati, jer sam siguran da taj dogovor neće biti na štetu države Srbije i građana Srbije. Predsednik Vučić ima maksimalnu podršku grada Jagodine“ , rekao je predsednik Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

„Zahvaljujući pomoći i podršci porodicama koju grad Jagodina daje kroz razne vidove pomoći, od rođenja deteta, pa preko vrtića do školovanja i studiranja, Jagodina je jedan od 6 gradova u Srbiji koji je na popisu stanovištva 2012. godine imao više stanovnika nego na popisu 2002. godine. Imali smo 440 porodica više. Novac za sprovođenje socijalne politike obezbeđujemo štednjom. Jagodina nema komunalnu policiju, članovi gradskog veća ne primaju plate, odbornici ne primaju nadoknade i kada se sve sabere, što ne trošimo, a na šta imamo pravo, na mesečnom nivou to iznosi između 8 i 9,5 miliona dinara i te pare usmeravamo ka porodocama koje teže žive i koje imaju određenih socijalnih problema“ izjavio je Marković.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime