JAGODINSKI „PIONIR“ UPISUJE OKO 500 DECE, POPUNJAVANJE PRIJAVA DO KRAJA JUNA

0

Predškolska ustanova „Pionir“ u Jagodini upisaće oko 500 mališana u septembru. Roditelji do kraja juna mogu popuniti prijavu za upis deteta za jaslenu ili vaspitnu grupu. Cena smeštaja u jagodinskim vrtićima i dalje je najniža u Srbiji. Puna cena vrtića je 3.860 dinara, ukoliko je dvoje dece iz jedne porodice u vrtiću onda se za drugo dete plaća 20 odsto manje, roditelji dece koja su korisnici materijalne pomoći plaćaju 1750, deca koja koriste na četiri sata zabavište u gradu sa užinom – 1.140 dinara, samohrani roditelji plaćaju cenu od 3.290, predškolci koji koriste celodnevni smeštaj 3510, dok je vrtić u selima besplatan osim što roditelji ukoliko žele mogu plaćati užinu koju koristi i škola u kojoj je smešten prostor obdaništa.

deca pionir 3Pun kapacitet svih vrtića koji pripadaju „Pioniru“ je 2.000 dece koliko će ih biti sa odlaskom oko 500 preškolaca koji upisuju prvi razred i dolaskom novih malšana.

,,Rad se zasniva na igri i razvijanju istraživačkog duha, kritičkog misljenja, poštovanja različitosti i tolerancije. Svake godine se upiše preko 500 novih mališana kako bi se popunili svi kapaciteti u gradu i okolnim selima. U gradskim objektima je organizovan celodnevni boravak dece od 6 do 16 časova. U dve gradske škole ,,Milan Mijalković” i ,,Rada Miljković” postoje predškolske grupe u kojima deca borave po četiri sata. U zavisnosti od broja upisane dece može se raditi i u dve smene. U svakom selu u kom ima dovoljan broj mališana otvaraju se četvoročasovne predškolske grupe u seoskim školama i realizuje se pripremni predškolski program“ kaže Vesna Ostojić, zamenica direktora vrtića „Pionir“.

Saradnja sa roditeljima, kako objašnjavaju u Pioniru omogućava deci da svoje roditelje dovedu u vrtić kao goste, stručnjake i pomoć vaspitačima. Deca predškolskog uzrasta intenzivno se spremaju za buduće školovanje.

„Vrtić  ,,Pionir’’ je jedini u Srbiji koji ima TV emisije. Naime, deci se pruža mogućnost da samostalno nastupaju od malih nogu, dakle da se oslobode treme i pričaju pred kamerama, glume recituju i igraju. Od septembra vrtić će imati nove aktivnost, po želji dece i roditelja, dakle ako roditelji žele da razviju potencijale koje vide kod svoje dece, moći će u dogovoru s vaspitačima da se bave sportom, plesom, muzikom i sl. Takođe će i deci sa smetnjama u razvoju biti omogućeno i pruženo sve sto im je potrebno za što bolje i kvalitetnije uključivanje u grupu vršnjaka“ dodaje Ostojić.

Jagodinski roditelji zadovoljni su tretmanom svoje dece.

,,Viktor je krenuo u vrtić  sa samo dve godine, sada ima četiri. U njegovoj grupi ima 16 deteta, često odlaze u šetnju, pozorište i organizuju maskenbale. Uče da crtaju, prave figurice od kartona, plastelina. Vrlo je razigrano dete, a sam polazak i dosadašnje prisutsvo u vrtiću značilo mu je dosta. Kreativniji je, voli da se igra sa životinjama najviše i voli svoje vršnjake.’’ kaže majka Tamara Dimitrijević.

Jelena Veljković

 

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime