DITMAN U PARAĆINU: NASTAVLJAMO SARADNJU

0
Paracin, 15. juna 2016 - Ambasador Savezne Republike Nemacke Aksel Ditman posetio je danas posle podne Paracin i zajedno sa predsednikm opstine Sasom Paunovicem obisao JKP "Paracin" gde je upoznat sa zajednickim projektom tog preduzeca i Kfw banke. FOTO TANJUG / DUSAN ANICIC / bb

PARAĆIN – Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman izjavio je večeras u Paraćinu da je nemačko srpska saradnja veoma intenzivna i podsetio da sredstva koja je Nemačka uložila za razvoj Srbije od 2000. godine iznose 1,7 milijardi evra.

„Pored toga, kompanije iz Nemačke su veoma aktivne u Srbiji, inevstirale su preko 1,8 milijardiu evra i otvorile 31.000 radnih mesta“, rekao je Ditman Tanjugu.

Ditman je posetio Paraćin kako bi se upoznao sa zajedničkim projektima JKP „Paraćin“ i Kfw banke, koji se realizuju kreditnom linijom preko Intesa banke.

Zahvaljujući tim sredstvima, JKP „Paraćin“ je od 2010. godine kupilo dva kamiona smećara, jedan kamion cisternu za vodu, traktor, radnu mašinu – kombinerku i buldožer, koje je Ditman danas sa predsednikom Opštine Sašom Paunovićem video na parkralištu JKP „Paraćin“.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas posetio Paraćin i sastao se sa predsednikmo opštine i što smo razgovarli o raznoj saradnji koju imamo u okviru nemačke Kfw banke“, rekao je Ditman na završetku posete.

„Pre svega smo razgovarali o projektima koje ovde finasira Kfw u sardnju sa Bankom Intesom a oni se odnose na kreditiranje važne infrastrukture

Ukupno smo za to u Paraćinu dali 1,5 miliona evra“, rekao je nemački ambasador.

Paunović je ocenio da je poseta Ditmana bila prilika da se razgovara o projektima koji se odnose na Paaćin, a projekti su u više oblasti i institucija koje finsira Namačka.

Jedan od tih projekta su i nove mašine u okviru JKP „Paraćin“, dodao je Paunović i napoemnuo da je Paraćin u pršlosti gradio i vodovodne siteme po mesnim zajednicama, sredstvima nemačke ravojne KFW banke i komascijacija zemljišta u nekim selima.

„Razgovarali smo i o projektima koje finasira i Evropska unija, a koji su bili, takođe, tema interesovanja našeg gosta“, rekao je Paunović.

Tanjug

Prethodni tekstZATVARA SE GLAVNA ULICA
Sledeći tekstJAGODINSKI „PIONIR“ UPISUJE OKO 500 DECE, POPUNJAVANJE PRIJAVA DO KRAJA JUNA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime