JAGODINA ULAZI U NOVU SEZONU ZNATNO PODMLAĐENA

0

Pripreme Jagodine za prolećni deo prvenstva počinju 12. januara. Pored već iskristalisanog sastava prvog tima koji je u prvom delu sezone napravio rezultate koji obezbeđuju poziciju sa koje se može krenuti u osvajanje mesta za učešće u kvalifikacije za Ligu Evrope. Prvom timu biće priključeni najbolji članovi omladinskog pogona.

–  Osnovni koncept, dogovoren sa predsednikom kluba, u zimskom prelaznom roku je da bez prevelike potrebe ne dovodimo nove igrače, a da prvi tim osvežimo sa nekoliko igrača iz omladiskog pogona na pozicijama gde imamo smanjenu konkurenciju. Tako će prvi deo priprema do odlaska u Antaliju 29. januara početi sa prvim timom Miladin Vujošević centarfor omladinskog tima, koji je već bio uz prvi tim i prvih osamnaest u letošnjim kvalifikacijama sa Klužom. Pored njega iz omladinske ekipe sa prvim timom će krenuti ekstra talentovani Nemanja Milošević koji je ove jeseni već trenirao sa prvim timom. Prvom timu se prilkjučuju i dva kadetska reprezentativca Srbije u svojim generacijama, Marko Bačanin centarfor koji je postigao devet golova za kadetsku ekipu i na sebe skrenuo pažnju selektora Govedarice, i Marko Mirkailo odličan igrač već standardni reprezentativac u svom godištu. Ako uzmemo u obzir da su u sastavu prvog tima već Igor Ivanović, koji ima minutažu u prvenstvenim utakmicama, omladinski reprezentativac BiH Mićo Kuzmanović, i već standardni prvotimac Aleksandar Filipović, možemo reći da će trećina igrača na koje se računa u narednom delu prvenstva biti iz sopstvenog pogona FK Jagodina. Kako u prvom timu već imamo nekoliko mlađih igrača Mitošević, Šušnjar, Milinković, Perić, Mijatović, Cvetković, Savković više od polovine igrača biće mlađi od dvadeset dve godine, što se uklapa u politiku kluba, i dovodi do činjenice da Jagodina ne mora da brine za svoju budućnost. – rekao je direktor Omladinske škole FK Jagodina Miloš Velebit.

Pored igrača iz omladinskog pogona Jagodini se priljučuju i dva igrača iz FK Tabane 1970 jagodinskog tećeligaša, koji je takođe u sistemu FK Jagodina, Varjačić Aleksandar 91 bivši igrač Radničkog iz Kragujevca koji je pre dolaska u Tabane 1970 šest meseci proveo u Pobedi iz Beloševca, i napadač Danijel Stamenković 93 bivši igrač Vlasine iz Vlasotince.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime