JAGODINA PUSTILA U RAD FONTANU DUGU 122 METRA

0

U jagodinskom gradskom parku Đurđevo brdo u četvrtak veče pušten u rad sistem od četiri fontane dug preko 150 metra sa preko 80 vodoskoka, raznobojnom led rasvetom i to je po rečima prvog čoveka tog grada Dragana Markovića Palme najduža fontana u Srbiji i nova turistička atrakcija.

Osim tog rekorda, pao je još jedan, naime fontane su izgrađene za 12 dana.

-Dočekujemo turističku sezonu sa novom atrakcijom, prelepom fontanom, kakva ne postoji u Srbiji. Jagodina je lider turizma i svake godine obezbedimo novi sadržaj, što dodatno privlači turiste. Očekujemo da nas ove godine poseti preko 500 hiljada turista, rekao je na otvaranju Marković.

fontana 1Preko puta tog parka i fontane, prošle godine otvoren je Vivo šoping centar, a u sklopu turističkog centra su Zoološki vrt Tigar , Muzej voštanih figura i Akva park, kao i sportski centar.

3-Izvođač radova je lokalno JKP Standard i da sam pre 20 dana znao da to preduzeće ima tako stručne i sposobne radnike, prijavio bi ih za izvođenje radova na projektu ,,Beograd na vodi“. Takav projekat treba da rade preduzeća sa velikim iskustvom, a sigurana sam da se naše komunalno preduzeće ne bi obrukalo. Oprema je direktno kupovana od proizvođača, tako da su troškovi izgradnje minimalni, objasnio je Marković i dodao da će nadalje sve građevinske poslove loklane samouprave u gradu obavljati to komunlano preduzeće, te da nije tačno da državne firme nemaju dobre radnike, već da im treba pronaći posao i dobro ih platiti.

Reč je o trećoj fontani u gradu koju je Marković otvorio, a on je ranije izjavljivao da je poslednja u parku izgrađena po uzoru na fontane u Dubaiju gde je nedavno boravio.

Blic

Prethodni tekstPRVI DEČJI PRAVOSLAVNI SABOR – GLOGOVAC I DUBOKA
Sledeći tekstOTVORENO VIŠE OD 140 RADNIH MESTA U JAGODINI!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime