PRVI DEČJI PRAVOSLAVNI SABOR – GLOGOVAC I DUBOKA

1

Uz pomoć beličkog namesnika, Episkopa šumadijskog, jereja Milomira Todorovića, direktorke Ružice Maletković i kolektiva osnovne škole „Vuk Karadžić“, Glogovac, crkvenih odbora Glogovca i Duboke, kao i svesrdnu pomoć Opštine Jagodina, dečiji Sabor je održan na opštu radost svih prisutnih učesnika u crkvi Svetog Apostola Jakova, u Dubokoj, nedaleko od Jagodine, u nedelju Žena Mironosica, 26. aprila 2015. godine.
Sabor je počeo Svetom Liturgijom koju su u crkvenoj porti služili sveštenici iz crkava Svetih Apostola Petra i Pavla i Svetog Arhangela Gavrila – protojerej Radosav Janićijević, jerej Aleksandar Gajić i jerej Milan Đorđević, uz pomoć mesnog sveštenika, protojereja Ivana Jovanovića.
Nakon bogosluženja na kojem su se pričestili svi prisutni đaci, roditelji i nastavnici, usledilo je posluženje i odmor, a zatim otpočele radionice koje su organizovane za đake.

decji sabor duboka 1
Svetoj Liturgiji i radionicama su prisustvovali đaci osnovnih škola „Vuk Karadžić“ (Glogovac, Duboka, Dražmirovac, Mali Popović, Rajkinac i Dobra Voda), „17. oktobar“ i „Boško Đuričić“ iz Jagodine.
Đaci su bili upućeni na fizičke aktivnosti sa nastavnikom fizičkog Goranom Miladinovićem, likovnu koloniju sa nastavnikom Aleksandrom Đorđevićem i časove gitare kod profesorke Danice Slavković, koji su se odvijali u porti crkve.
Razonoda i radionice su potrajale do 13.30 časova, da bi se tada krenulo nazad ka autobusima koje je obezbedila Opština Jagodina. Povratak dece po selima i gradu je usledio u 14 časova.
Posebnu zahvalnost dugujem direktorki osnovne škole „Vuk Karadžić“, Glogovac, gospođi Ružici Maletković, direktoru osnovne škole „Boško Đuričić“, Jagodina, gospodinu Zoranu Markoviću i veroučitelju iz iste škole, gospodinu Mladenu Aleksiću.
Nadamo se da će Sabor dece postati tradicija i da će u što većem broju okupljati đake opštine Jagodina i beličkog namesništva.

Veroučitelj osnovne škole „Vuk Karadžić“, Glogovac,
Dragan Jevremović

Prethodni tekstNAJBOLJA PRVOMAJSKA ŽURKA U SKY ROMANSI
Sledeći tekstJAGODINA PUSTILA U RAD FONTANU DUGU 122 METRA

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime