ITALIJANSKA FABRIKA ,,ANDREA KONFEKCIONI“ HOĆE DA ZAPOSLI JOŠ 200 RADNIKA

0

Italijanska kompanija “Andrea konfekcioni” koja je pre godinu i po dana počela proizvodnju auto cirada u Jagodini, namerava da uloži još deset miliona evra i zaposli još 200 radnika, potvrdio je menadžer fabrike Darko Kikić.

– Nameravamo da krajem godine započnemo izgradnju novog pogona od 14.000 kvadrata. Proizvodićemo ekstruder mašine, ultrasonik mašine za lepljenje cirada, automtske kroj mašine i patosnice za “Audi” i “Folksvagen”. Tu će biti zaposleno 150 radnika mašinske i metalske struke. Reč je o mašinama koje se koriste u procesu proizvodnje auto cirada i sa njima će biti obnovljeno svih sedam fabrika iz Grupe “Andrea konfekcioni” – objašnjava Kikić.

On dodaje da će još 60 radnika biti zaposleno na dve nove linije za proizvodnju cirada i novoj liniji za proizvodnju auto torbi za “Maserati” i “Porše”, objašnjava Kikić i dodaje da fabrike ima ugovorene poslove u narednih deset godina.  Posle godinu i po dana proizvodnje i uhodavanja dobili smo sertifikat o dostignutom vrhunskom nivou proizvodnje i kvaliteta. Naši glavni kupci “Audi”,

“Folksvagen”, BMV, “Pežo” i “Sitroen” obavli su sve kontrole i konstatovali da su greške u proizvodnji svedene sa 30 na prihvatljivih tri odsto i da je to optimalno za njihove narudžbe i zahteve. Radimo za 20 auto kompanija direktno, 95 dosto proizvodnje izvozimo, dok ostalo plasiramo u Srbiji – navodi Kikić.   Za godinu i po u toj fabrici je zaposleno oko 550 radnika. Italijani su uložili devet miliona evra, a država Srbija 4,5 miliona.  “Andrea konfekcioni” je posredovala da kompanija “Aunde” za proizvodnju sedišta za automobile izgradi pogon u Jagodini. Očekuje se da još tri kompanije iz Italije, vezane za autoindustriju, izgrade svoje pogone u Jagodini.

(Blic)

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime