IRISH PAB POZIVA VAS NA NAJBOLJI VIKEND U SRBIJI – „BATTLEME“ U JAGODINI

0

Irish pub u Jagodini otvara sezonu najboljih zabava u ovom delu Srbije. Tako, u petak 28.oktobra, u čast 150 godina Jack Danielsa kao što je poznato od ranije, sve goste očekuje odlična klupska svirka PENTAHOUSE benda.

Već u subotu, 29.oktobra u Irish pub-u nastup poznatog američkog slacker pop benda Battleme. Ovaj bend široj publici poznat po svojim pesmama korišćenim u kultnoj seriji „Sons of Anarchy“ prvi put nastupa u Centralnoj Srbiji, posle Beograda i Novog Sada.

„Battleme“ je projekat Meta Drenika, pokrenut nakon što je prestao sa radom u bendu „Lions“, a prvi put se pojavljuje 2009. godine sa pesmom „Burn This Town“ u seriji „Sons Of Anarchy“. Godine 2012. bend je objavio istoimeni debitantski album, a Drenik je iduće godine izdao i EP „Weight On The Brain“.

battleme-1

Nakon uspešnog albuma „Future Runs Magnetic“ iz 2014. i promocije na turneji, Drenik se vratio u svoj studio u Portlandu gde je nastavio sa pisanjem.

Iako je „Future Runs Magnetic“ prihvaćen kao „velika gitarska rok ploča“, Drenik je ipak odlučio da krene u drugom smeru.

Vratio se klaviru i baladama koje je snimao na svom telefonu, a zatim ih pretvarao u pesme. Zajedno sa bratom Džejsonom Drenikom stvarali su pod uticajem „Roxy Music“, Dejvida Bouvija i Džima Kerola. Na albumu sa 14 pesama, koji nosi naziv „Habitual Love Songs“ i predstavlja spoj zvučnog psihodeličnog i pop ritma, učestvovali su i Pol Pulvirenti, Čed Sevidž, Džej Džej Eliot, Kolin Hegna i Vilijam Slejter.

Osim u Srbiji, „Battleme“ će, u okviru evropske turneje, nastupiti i u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Bugarskoj i Grčkoj.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime