LEKAR MI JE REKAO „SADA SPASAVAMO ŽIVU GLAVU, ZABORAVI NA SVE“

0

Priča nekadašnje misice Dijane Milojković o borbi sa invazivnim rakom potresla je srpsku javnost, a njena odlučnost da obedi opaku bolest uprkos svim prognozama za kratko vreme mnogima je postala inspiracija.

Dijana je sada otkrila kako je saznala da boluje od raka.

 – Bilo je to sasvim slučajno, kada sam otišla na rutinsku kontrolu kod lekara zbog manjeg poremećaja u ciklusu. Bila sam sigurna da nije ništa strašno, da je to zbog stresa ili posledica česte promene klime. U tom trenutku imala sam 27 godina. Kao hladan tuš dolazi to saznanje – rekla je Dijana gostujući u jutarnjem programu na televiziji „Pink“ i dodala:

– Na direktan i surov način mi je saopšteno od čega bolujem. Lekar mi je rekao neke stvari za koje smatram da nisu bile etički ispravne, tipa: „Sada spasavamo živu glavu, zaboravi na sve, samo je glava u pitanju.“ To zvuči zvuči jako strašno, ali moram da priznam da se nisam uplašila, nisam mogla da pretpostavim da mogu biti toliko jaka. Rekla sam sebi: „Ok, to je to. Imam za cilj da izađem iz ovoga kao pobednik i ozdravim.“

Dijana je ispričala kako je dalje izgledalo njeno lečenje. Nije mogla da ide na operaciju jer je bolest već bila uznapredovala. Odmah je išla na zračenje.

– Taman kad sam mislila da je sve gotovo i otišla na kontrolu, doktor me je poslao na skener, u decembru prošle godine. Otišla sam potpuno sigurna u sebe, uverena da sam dobro. Izveštaj je pokazao metastaze. Onda je u meni proradio inat.

Pored vedrog duha, za koji kaže da joj je pomogao, ova lepotica ističe i da je promenila način života, a pre svega ishranu.

– Prihvatala sam savete lekara, ali sa rezervom. Čitala sam mnogo knjiga o ishrani i neke stvari sam promenila. Nisam baš uvek slušala kada su mi govorili šta da jedem. Jedem samo sirovu hranu, izbacila sam meso i mlečne proizvode – otkriva ona, te dodaje da smatra da je upravo promena u ishrani dovela do toga da na poslednjoj kontroli, na kojoj je bila pre mesec dana, po prvi put posle godinu i po dana borbe dobije pozitivne rezultate.

1

Ipak, kaže da je borba za ozdravljenje naporna, ali da neće dozvoliti da je to iscrpi. U tome joj veliku podršku pruža suprug Stefan Karić, koji je kada je ona ostala bez kose, i sam obrijao glavu.

– Kada mi je opala kosa, došla sam kod njega posle hemioterapije i rekao mi je: „Hajde zajedno da se ošišamo na ćelavo i to smo uradili – kaže Dijana i zaključuje:

– Sigurna sam da ću pobediti rak. Moje samopouzdanje je mnogo plašilo moje lekare, pa su čak poslali psihijatra da provrere da li se foliram. Kada me je pregledao rekao je: „Vama treba psihijatar, a ne njoj.

Blic.rs RTV Pink

Prethodni tekstIRISH PAB POZIVA VAS NA NAJBOLJI VIKEND U SRBIJI – „BATTLEME“ U JAGODINI
Sledeći tekstU NEDELJU SAJAM ANTIKVITETA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime