INDIJAC DRŽI JAVNI ČAS JOGE U POTOKU

0

U jagodinskom izletištu Potok u subotu 28.maja, majstor hatha joge Indijac Dineškumar Goil, održaće javni čas joge. Sa njim će svi koji to žele, moći da probaju jogu, a potrebno je da sa sobom ponesu podlogu – peškir ili tanku strunjaču. Majstor joge koga zovu i Dinu prikazaće drevne načine starog učenja, a svi zainteresovani moći će da razgovaraju sa njim. Dineškumar Goil radi kao joga majstor u Orient touch spa centru u Jagodini.

Joga vuče korene iz tri najveće indijske filozofije: Tantre, Samkje i Vedante, koje su deo Sanatana Dharme. Sanatana Dharma znači Večni Zakon i predstavlja skup filozofskih i praktičnih ideja i vodilja o ispravnom življenju i shvatanju prirode čoveka i života u njihovom punom svetlu. Tokom hiljada godina kojima je trajao razvoj joge, postepeno su se izdvojili određeni pravci koji će zadovoljiti sve čovekove potrebe za znanjem i pokriti različite pristupe istom cilju. Otud i velika raznovrsnost korena joge i postojanja raznih sistema koji pokrivaju sve aspekte čoveka na njegovom putu ka sebi. Grane joge su, bez posebnog redosleda ili prioriteta: Karma Yoga, Jnana Yoga (gjana joga), Bhakti Yoga, Raja Yoga, Hatha Yoga (hata joga), Nada Yoga, Mantra Yoga, Kundalini Yoga, Kriya Yoga i Laya Yoga.

Javni čas joge biće održan u subotu s početkom u 16 sati. Indijskom majstoru joge pridružiće se i Biserka Jakovljević, majstor joge kod nas.

Prethodni tekstLJILJANA KUVA – CIGARET BAKLAVA
Sledeći tekstPUTIN DODATNO POVEĆAO POSETU MUZEJU VOŠTANIH FIGURA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime