PUTIN DODATNO POVEĆAO POSETU MUZEJU VOŠTANIH FIGURA

0

Upravnica Muzeja voštanih figura u Jagodini Jelena Bulatović izjavila je danas da je poseta ovom muzeju, jedinom u Srbiji, od postavljanja figure predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina porasla za više od 50 odsto.

PUTIN1„Po našoj statistici koju uredno vodimo od marta do sada, u odnosu na prošlu godinu, poseta muzeju je veća od 50 odsto“, ponovila je Bulatović i dodala da ovog meseca muzej poseti dnevno i preko 1.000 gostiju, uglavnom školske ekskurzije.

Početkom letnje sezone u Akva parku, najverovatnije od 15. juna, očekujemo još veću posetu i do kraja godine, dodala je ona.

„Zainteresovanost za figuru Putina je podjednaka i kod mladih i kod starih. Možda malo više kod starije populacije i populacije srednjih godina, dok mladi traže sportiste, najviše Novaka Djokovića“, rekla je Bulatović.

Ona je dodala da će muzej do kraja godine dobiti „još neke“ nove figure i napomenula da umetnici, koji su radili figure Putina i Vuka Bojovića, „rade na novoj figuri Novaka Djokovića, koja će zameniti sadašnju“.

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković – Palma je, na svečanosti unošenju figure Putina u Muzej, izjavio da će ove godine Muzej biti bogatiji i za figure premijera Aleksandra Vučića i prvog ptpredsednika Vlade Ivice Dačića.

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin je nosilac najviših odlikovanja države Srbije i Srpske pravoslavne crkve i počasni gradjanin 11 gradova u Srbiji.

Putinovu voštanu figuru rad je srpskih vajara Zorana Ivanovića i Branislava Crvenokovića iz Beograda.

Muzej voštanih figura u Jagodini, otvoren je 2006. godine i jedni je te vrste u Srbiji.

U njemu je smešteno 30 figura istaknutih istorijskih, kulturnih, verskih, političkih i sportskih ličnosti iz Srbije i SFRJ, medju kojima su i car Lazar, kralj Petar, Vuk Karadžić, Njegoš, Desanka Maksimović, Ivo Andrić, Karadjordje, Josip Broz Tito, Slobodan Milošević, Zoran Djindjić, patrijarh Pavle, Nikola Tesla, Pavle Vujisić, Novak Djoković…

Muzej se nalazi u Turističkom kompleksu grada u čijem je sastavu Akva park, ZOO vrt, veštački vodopad, „Vivo“ šoping park, koje je prošle godine posetilo 400.000 turista, najviše školskih ekskurzija iz gotvo svih krajeva Srbije.

Tanjug, Alo

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime