Incident u Skupštini Srbije

0

Danas je u Skupštini Srbije došlo do incidenta. U koškanje i gužvu pretvorila se rasprava o rebalansu budžeta posle govora poslanika Narodne stranke Miroslava Aleksića koji je poručio da je srpska privreda na kolenima, da se vlast non stop zadužuje, da svaki građanin zato duguje 5000 evra, a da se nova zaduživanja prave da bi se pokrila rupa u budžetu koja je sve veća.

„Gospodine ministre, penzija penzionerke iz Vrnjačke Banje 11.000 dinara. Ovo je ček koji mi je žena dala da vam pokažem i da vam kažem da ne lažete više… Vi ste doveli državna preduzeća do kolapsa, Telekom Srbije danas isplaćuje platu iz kredita, reč niste rekli kada je Telekom preuzeo Kopernikus Radijus vektor – 500 miliona evra je bila akvizicija… Vaše upravljanje EPS-om, na čije čelo ste postavili Grčića, je došlo dotle da ste uništili EPS i da sada pare građana Srbije prebacujete u EPS. Ovih dana gledamo šta se dešava na Kosovu – smanjili ste budžet i sada pravite priredbe i pevate, a paralelno sa tim premijerka u Berlinu potpisuje sporazume sa Kurtijem, iza nje zastava Kosova – kao sa punopravnim premijerom“, naveo je Miroslav Aleksić iz Narodne stranke.

„Boro (Novakoviću) opet nisi pio lekove… Boro, opet ćete kritikovati u stranci i vezati za stolicu, smiri se i pravi se da si normalan… A ti, klimaj glavom, samo nemoj da me dodiruješ, jer onaj ko dodaje vlažne maramice Vuku Jeremiću kad ide u WC ne treba da me dodiruje… Uvek kada vidite problem na Kosovu – građani, da znate, da nas je dotle dovelo tupavo pitanje Vuka Jeremića pred Međunarodnim sudom pravde koje nas je zakopalo i dovelo u situaciju u kojoj se danas nalazimo“, naveo je šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov.

Pre toga, ministar finansija čitav dan pokušavao je da objasni da Srbija nije ekonomski zakopana i da je država upumpala 63 milijarde dinara građanima da mogu,  kako kaže, da troše.

„To su veoma važne stvari, jer govore o tome da je naša ekonomija ne imuna na krizu, jer to ne smem i neću da kažem – ali više otporna, jer se i dalje odvija ekonomska aktivnost na način na koji to potvrđuje i porast BDP-a. U vreme najveće i najteže krize, Srbija pobeđuje u ekonomiji. Ja ne kažem da smo mi ni ekonomski tigar, ni to da je kod nas sjajno, nego kažem da smo malo bili sposobniji, umeli brže da reagujemo nego drugi, sačuvavši radna mesta, naše proizvodne kapacitete i dalje smo nastavili da rastemo“, istakao je ministar Siniša Mali, prenosi N1.

 

Prethodni tekstHitna pomoć odvezla aktivistu koji štrajkuje ispred Predsedništva Srbije
Sledeći tekstZa predsednika GO Jedinstvene Srbije u Nišu izabran doktor ekonomskih nauka i magistar muzike Goran Dinić

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime