U ZAVIČAJNOM MUZEJU ZANIMLJIV PROGRAM OD ČETVRTKA DO SUBOTE

1

zavicajni vladar i medijiU okviru manifestacije Muzeji Srbije 10 dana od 10 do 10, Zavičajni muzej u Jagodini je pripremio raznovrstan program koji počinje u četvrtak, 12. maja, predavanjem Jasmine Trajkov, višeg kustosa Zavičajnog muzeja, pod nazivom „Vladar i mediji“. Na primeru brojnih fotografija, umetničkih dela i naslovnih stranica različitih novina biće prikazano kako i zašto su masovni mediji postali jedno od vodećih sredstava u dinastičkoj propagandi evropskih novovekovnih vladara. Kao gosti Muzeja nastupiće Đorđe Marjanović i Pavle Stanković, učenici osnovne muzičke škole „Vladimir Đorđević“ iz Jagodine i Petar Mitić, glumac Gradskog pozorišta. Predavanje počinje u 19 časova.

U petak, 13. maja od 18 časova održaće se arheološko-restauratorska radionica namenjena učenicima osnovnoškolskog uzrasta. Radionicu će voditi Smiljana Dodić, arheolog, viši kustos Zavičajnog muzeja.

U subotu, 14. maja, gost Muzeja biće mr Marko Aleksić, arheolog iz Beograda koji će održati predavanje pod nazivom „Priča o srpskom maču“. Predavanje počinje u 12 časova.

Ulaz za sve programe i muzej u toku trajanja manifestacije Muzeji Srbije 10 dana od 10 do 10 je besplatan za sve posetioce.

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime