Hitna pomoć odvezla aktivistu koji štrajkuje ispred Predsedništva Srbije

0
Aktivisti za zaštitu životinja Ivanu R. Ivanoviću koji devet dana štrajkuje glađu u šatoru ispred Predsedništva Srbije, pozlilo je i upravo ga je odvezla Hitna pomoć.
„Ivanu je pozlilo pre 20 minuta. divni ljudi koji su tu bili su odmah pozvali hitnu pomoć, Ivan je na putu za bolnicu. Na vezi smo sa doktorima. Nažalost ovaj čovek koji danima štrajkuje glađu i moli Predsednika RS da ga bar primi na razgovor ugrozio je svoje zdravlje iako svestan posledica, a samo iz razloga da prestane ubijanje životinja i da se Zakon poštuje. Malo je reći da sam besna,šokirana i tužna jer u jednoj državi svi odbijaju da reše problem, da saslušaju udruženja, da nađemo rešenje svi zajedno. Jer trebamo još jedan ljudski život izgubiti da bi neko seo i razgovarao“ objavila je grupa Nema nazad na fejsbuku.
Ivanović se na ovaj korak odlučio posle nekoliko protesta u Smederevskoj Palanci zbog ubijanja napuštenih pasa u ovom gradu u centru. Krenuo je na put pešaka od Palanke do Beograda gde je nastavo štrajk u šatoru. Grupa Nema nazad podnela je nekoliko zahteva Predsedništvu da Ivanovića primi Aleksandar Vučić ali do sada se to nije dogodilo. Aktivisti širom Srbije traže sprovođenje Zakona o dobrobiti životinja koji postoji od 2009. ali je, kako kažu mrtvo slovo na papiru.
Prethodni tekstBez grejanja deo Jagodine
Sledeći tekstIncident u Skupštini Srbije

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime