GRANICE FENG SHUIJA-USKORO PREDAVANJE U JAGODINI

0

Feng Shui je sveobuhvatna disciplina, zahteva analizu svih faktora, to je disciplina koja ima dobar definisan okvir. Ako se Feng Shui principi ignorišu, kao i vrlo specifične formule – analiza će biti loša. Ipak, postoje i mnoge stvari koje su izvan opsega Feng Shuija.
Da, Feng Shui ima svoja ograničenja, kao i svaka disciplina. Za poboljšanje feng shui kuće, moramo poštovati brojna pravila; neka su ponekad u suprotnosti sa estetikom, ili su saveti nepraktični u svakodnevnom životu. Svi elementi našeg neposrednog okruženja, ili lokacija gde smo, pravac sa kojim smo suočeni, sve to ima uticaj na nas i naše živote, u skladu sa Feng Shuijem. Postoji najvažniji princip koji se mora primeniti: princip relativnosti. Samo ovaj jednostavan i efikasan princip ima smisla. Naša životna sredina nije uvek promenljiva u skladu sa našim dobrim željama. Jer nije uvek moguće da se probije zid ili premesti kupatilo. I nije lako promeniti smer ulaznih vrata, ili da se popuni nedostajući prostor, posebno kada je u pitanju stan i spratnost. Nemoguće je okretati zgrade na drugu stranu ulice koja stvara loš uticaj. Granice za ono što zatičemo -mogu da potiču iz čiste nemogućnosti da promenimo stanovanje i okoliš. Svaki objekt ima potencijala, više ili manje za poboljšanje Feng Shuija. Kada se dostigne poboljšanje u drugom slučaju, dolazimo do faze u našim razvojnim potencijalima… gde dostižemo sreću. Ova nauka je razvijena, i stara je najmanje 2.500 godina, na osnovu osnovnih principa taoističke kosmologije. Feng Shui pomaže da saznamo uticaj životne sredine na uslove našeg života u stambenim prostorima. Mi sada ponovo imamo priliku da proučavamo jedan od najefikasnijih metoda, koji služi za poboljšanje našeg blagostanja, prosperiteta, uopšteno … dolazimo do naše šanse za dobar život. Zajednica dva velika sistema, San On i San Yuan Feng Shui, analiziraju zajedničke uticaje na oblike, prostorne pravce i cikluse vremena. U suštini, deuju na naš dom, našu okolinu, i svojom konfiguracijom i rasporedom… oblikuju naš svakodnevni život.

Feng Shui nije lek za sve bolesti… rezultati mogu biti izvanredni, ali oni su uvijek povezani sa mogućnostima modifikacije doma i njegove okoline.

Pored toga moram reći da, sve komponente našeg života nisu isključiva
odgovornost Feng Shuija.

Piše:
Gordana Šutanovac
Feng Shui praktičar, predavač, i konsultant

Prethodni tekstJAGODINI-PET ZLATNIH MEDALJA I ŠAMPIONSKI PEHAR
Sledeći tekstJAGODINSKI BREND SODA VODA OD SADA I U MAXI MARKETIMA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime