GLIGORIJEVIĆ: OČISTIĆEMO ODMAH DIVLJE DEPONIJE U GLOGOVCU I NA BRIONIMA

0
Posle pisanja Infocentrale o divljim deponijama u Glogovcu i na Brionima (Ribare) lokalna samouprava u saradnji sa nadležnim ustanovama počela je sa rasčišćavanjem ovog terena. Veliki broj fotografija divljih deponija koji je stigao na našu mejl adresu podstakao je nadležne ustanove da krenu u rešavanje ovog velikog problema.
 
„Poštovani i savesni meštani grada Jagodina i svih Mesnih zajednica. Na osnovu pristiglih fotografija divljih deponija, objavljenih prethodnih dana, rukovodstvo grada hitno preduzima sledeće mere:
-Očističe se se odmah evidentirane divlje deponije u Glogovačkom ataru, na Brionima, pored puta Ribare-Kocino selo, u Dragocvetu i na drugim mestima, gde se evidentiraju.
-Pojačaće se prisustvo ekoloških inspektora na tim mestima, kako bi se uočili i kaznili ponovni počinioci.
ZAHVALJUJEMO SE savesnim gradjanima koji se bore da se ovo spreči, jer ovakva dela, pored toga što zagadjuju životnu sredinu, bacaju ljagu i brukaju u bližem i širem okruženju, ne samo upravu grada već i sve stanovnike našeg grada“ napisao je u komentarima ispod objavljenih fotografija glogovačke deponije jedan od čelnih ljudi Jagodine i direktor Sportskog saveza Jasa, Zoran Gligorijević.
I upravo kako je najavio Gligorijević, najpre se počelo sa uređenjem putnog pravca Ribare – Kočino selo. Radi se o zajedničkoj akciji Gradske uprave za zaštitu životne sredine i komunalne poslove, preduzeća „Por Verner Veber“, Javno-komunalnog preduzeća „Standard“ i Javno-komunalnog preduzeća „Uređenje i javno osvetljenje“. Grad Jagodina uradiće sve kako bi se uklonile divlje deponije, najavljuju nadležni. Između ostalog biće pojačan i nadzor ekoloških inspektora kako bi nesavesni građani bili evidentirani, upozoreni, pa i kako bi bile preduzete sve zakonske mere.
 
——————————————————————————————————

Rad Infocentrale podržala je Fondacija za otvoreno društvo kroz projekat – Podrška lokalnom mediju „Portal Infocentrala“

Fondacija za otvoreno društvo je nevladina, nepolitička i neprofitna organizacija koja razvija i podržava projekte i aktivnosti usmerene na razvoj demokratske kulture, otvorenosti, uvažavanja različitosti, punog poštovanja ljudskih prava svih i na promovisanje principa vladavine prava, dobrog upravljanja i odgovornosti i učešća građana u javnim poslovima, a u cilju stvaranja pretpostavki za održivi razvoj demokratskog i otvorenog društva u Srbiji.

Prethodni tekstBiblioteka obogatila fond stručne literature
Sledeći tekstMILANOVIĆ: VRAĆANjE VOJNOG ROKA PODIGLO BI LOKALNU EKONOMIJU SVILAJNAC

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime