GG RAVANICA: ZA TELEVIZIJU I NOVU GODINU UTROŠEN CEO BUDŽET ZA POLJOPRIVREDU

0

Poljoprivrednici u Ćupriji neće biti na margini, odmah ćemo započeti sa rešavanjima njihovih problema i problema u Domu zdravlja Ćuprija. Ovo je izborno obećanje kandidata za odbornike sa liste grupe građana Ravanica pod rednim brojem 2.

„Prilikom obilaska sela Virine u neposrednom kontaktu sa meštanima ovog sela podsetili smo ih šta je sve učinjeno za seosko stanovništvo za vreme vršenja vlasti 2012/2013 god. Polazeći od činjenice da samo radno sposopbno i zdravo stanovništvo može da radi, stvara i privređuje predsednik opštine Radosav Đorđević -predsednik GG Ravanica Ćuprija izdvojio je vreme i sredstva na poboljšanju rada Doma zdravlja i preventivne zdravstvene zaštite. Od Ministarstva zdravlja RS bez naknade dobijena su nova patronažna kola i sanitet, ugovoreni su doktori i stomatolozi i medicinske sestre na teret RFZO i seosko stanovništvo je dobilo na raspolaganje 24 časova mobilnu patronažnu službu. Povećane su subvencije poljoprivrednicima, kroz veća izdvajanja u budžetu za razvoj poljoprivrede, povečan broj protivgradnig strelaca,povećane su im naknade za rad i povećan broj protivgradnih raketa, besplatno o trošku donatora naši poljoprivrednici su išli na poljoprivredne sajmove u Italiju i imali besplatne obuke za razne segmente poljoprivrede, trajali su pregovori za izgradnju pogona italijanske fabrike za proizvodnju sireva koji bi otkupljivali mleko od naših poljoprivrednika Nažalost juna 2013 godine na prevaran način moravci i ostali odbornici prelatači preuzeli su vlast i rekli zbogom poljoprivredi. Naši kandidati za odbornike dali su obećanje da će nastaviti započeto i nadomestiti štetu poljoprivrednicima koju su oni pretrpeli unazad 3 godine koja ima je naneta od strane vlasti kome je briga o poljoprivrednicima bila na poslednjem mestu“ navodi GG Ravanica.
Oni su upoznali Virince sa činjenicom da su odbornici sadašnje vlasti, a ujedno i kandidati SNS za predstojeće lokalne izbore 19.04.2016 izglasali odluku da se za razvoj poljoprivrede za 2016. god. izdvoji samo 6.600.000,00 dinara
„U budžetu ćuprijske opštine uvek se izdvajalo više para, ali vlast je 12.500.000 dinara za period od 06.10.2015 do 30.03.2016 opredelio za „nezavisnu-privatnu “ TV Pomoravlje na kojoj se samo vlast promoviše, za doček Nove godine utrošen je ceo fond za poljoprivredu 6.000.000. Za zlo učinjeno od strane eks moravca ćuprijskim poljoprivrednicima javnost treba da zna da je ukinuta protivgradna zaštita u celosti, te su većnici iz Krušara i Supske podneli ostavke usled gradonsosnih padavina, tri godine unazad poljoprivredni usevi u ćuprijskim selima su uništeni i poljoprivrednci osiromašeni. Vlast nije preduzela adkvatne mere zaštite od poplava i po ovom osnovu je naneta šteta poljoprivrednicima, smanjena je visina subvencija za poljoprivredne proizvođače, nemarnim odnosom i neradom i trogodišnjim ponavljanjem da su za Dom zdravlja krivi prethodnici uskraćena je preventivna zdravstvena zaštita i seoskom stanovništvu, paralisan je rad patronažne službe te je seosko stanovništvo ostalo uskraćeno za lečenje i primanje redovne medicinske terapije. Odbijanjem da iz budžeta Domu zdravlja prenosi materijalna sredstva za tekuće potrebe „ugasio je i seoske ambulante“ navodi GG Ravanica u svom saopštenju.
GG Ravanica navodi da seoskom stanovništvu poručuju da nema alternative samo je jedna opcija uspešna i prava – GG Ravanica broj 2
Ćuprija.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime