Dukić: U Jagodini sam pretučen, ali veću bol i izdaju doživeo sam u mom gradu, povlačim se

0

Duško Dukić, predsednik FK “Jedinstvo” iz Paraćina odlučio je da napusti matični klub, a incident na gostovanju ovog tima u Jagodini u Srpskoj ligi Istok, kako kaže bila je za njega injekcija koja mu je pomogla da donese odluku o kojoj je I ranije razmišljao. Dukić je, kako kaže fizički napadnut nakon što je on sudiji rekao da je gol koji je dala FK “Jagodina” neregularan. Zadobio je teške telesne povrede, probijena mu je plućna maramica a ovim događajem baviće se istražni organi. Međutim, kako Dukić kaže, veći bol I izdaju doživeo je shvativši da “sportska javnost u Paraćinu kao i sam grad, uprkos činjenici da je klubu dao godine, ljubav, borbu I velika novčana sredstva” nijednim postupkom, čak ni saopštenjem nije stala iza njega.

“Za sve ovo navedeno posedujem priznanice, ugovore o pozajmicama i drugo. Posle dve godine obimnog rada i ulaganja Jedinstvo se nalazi u samom vrhu Srpske lige sa ozbiljnim igračkim kadrom, sa osam izuzetno mladih i perspektivnih igrača, nekoliko superligaških igrača koji su došli da pomognu klub, kao i perspektivnim trenerom. Razočaran sam činjenicom da se niko iz grada, Fudbalskog saveza opštine Paraćin, Sportskog saveza nije oglasio u vidu saopštenja, niti na bilo koji drugi način osudio ono što desilo na gostujućem meču u Jagodini. Posebno sam razočaran činjenicom da je Upravnom odboru čiji sam član, zabranjeno da izda saopštenje za javnost prikrivajući na taj način sve ono sto se dešavalo. Ja ću se u budućem periodu okrenuti nekim drugim stvarima, svom klubu želim sve najboje u daljem takmičenju” napisao je Dukić.

FK „Jagodina“ je izdala saopštenje povodom incidenta na fudbalskoj utakmici koje možete pročitati OVDE

Dukić je pre funkcionerske karijere dugo bio i fudbaler, a igrao je za Hajduk iz Kule, Voždovac, Spartak iz Subotice, a u nekoliko navrata i za Jagodinu.

 

Foto privatna arhiva Duška Dukića

Prethodni tekstPredsednik JS i narodni poslanik Dragan Marković Palma u manastiru Hilandar – „Svi smo mi Savini i treba da čuvamo pravoslavne vrednosti“
Sledeći tekstPalma: Prava istina je da nema svađe između SPS i JS, predložiću Dačiću da potpišemo sporazum o saradnji

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime