Palma: Prava istina je da nema svađe između SPS i JS, predložiću Dačiću da potpišemo sporazum o saradnji

0
“Posle natpisa u nekim medijima da ima u SPS-u nekih koji su navodno nezadovoljni što, kao je pisalo “Jedinstvena Srbija ima navodno veliki procenat unutar koalicije SPS – JS”, pozvao me Ivica Dačić i rekao mi da to nije tačno i da njemu nije poznato da je bilo ko iz SPS to rekao, niti na Glavnom odboru, niti na Predsedništvu SPS. Ivica Dačić i ja imamo veoma dobru saradnju i veoma dobra je saradnja između dve partije”, navodi se u pisanoj izjavi Dragana Markovića Palme.
Pre toga „Kurir“ je objavio da su Dačićevi socijalisti nezadovoljni time što je u Jagodini na parlamentarnim izborima koalicija SPS i JS osvojila oko 5.000 glasova, dok su na lokalnim, na zajedničkoj listi sa SNS dobili više od 18.000.
Ivica Dačić i ja imamo veoma dobru saradnju i veoma je dobra saradnja dve stranke, SPSA i Jedinstvene Srbije. Ova koalicija traje od 2008. godine. godine a mozda nekome sa strane smeta nase jedinstvo i bratstvo, izmedju mene i Ivice Dacica i mozda neko tako misli, ali niko to nije rekao. Žarko Obradović me nazvao i rekao mi da to nije istina. Predložiću Ivici Dačiću da SPS i Jedinstvena Srbija potpišu jedan sporazum o saradnji, kako bi svi razumeli odnos ove dve stranke. Mediji mogu da pišu šta god hoće, to je njihovo autonomno pravo, ali prava istina je da nema svađe između Socijalističke partije Srbije i Jedinjene Srbije“, izjavio je danas na TV Pink predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Markov ic Palma.
„Ivica Dačić i ja smo prošle nedelje razgovarali o zejdničkoj podršci kandidatu za predsednika Srbije, aktuelnom predsedniku Srbije i predsedniku SNS Aleksandru Vučiću i tu nema nikakvih prepreka. Još uvek ne znamo da li će SPS i Jedinstvena Srbija biti na zajedničkoj listi za parlamentarne izbore sa Srpskom naprednom strankom ili ćemo ići odvojeno, ali moram da kažem da sve ono što je proteklih godina u Srbiji urađeno je najveće zasluge od strane Aleksandra Vučića, ali i mi imamo zasluge i SPS i Jedinstvena Srbija, glasali smo za sve predloge koji su doneli poboljšanje građanima Srbije. U poslednje vreme sam posetio šest do sedam zemalja i svuda sam bio pravi predstavnik Srbije. Ivica Dačić i ja imamo rezultate. Dačić kada je bio ministar spoljnih poslova 18 zemalja povuklo je priznanje takozvanog nezavisnog Kosova. Mnogo smo uradili za Srbiju i na lokalnom i na državnom nivou. Mislim da niko iz SPS nije rekao za navodno nezadovoljstvo u SPS iako je SPS velika stranka i možda neko ima takvo misljenje. Ivica Dačić i ja smo se složili i ako oni na lokalnom nivou misle da mogu sami postići rezultat neka izadju sami. Tako je Jedinstvena Srbija izašla samostalno u 18 gradova i opština a u 14 smo sami prešli cenzus. Na primer u Leskovcu gde ima 120.000 stanovnika Jedinstvena Srbija je samostalno dobila 9 posto glasova podrške, u Vranju gde ima 85.000 stanovnika Jedinstvena Srbija dobila je preko devet posto podrške građana na lokalnim izborima. Oni anketari koji daju JS 1 posto videće da su promašili. To nije kladionica za klubove, ovde postoji rezultat koji je vidljiv i jasan“, rekao je Marković.
Prethodni tekstDukić: U Jagodini sam pretučen, ali veću bol i izdaju doživeo sam u mom gradu, povlačim se
Sledeći tekstVulin: Svakoj pijanoj, drogiranoj budali koja ubije nekog u saobraćaju treba da bude suđeno kao za kvalifikovano ubistvo

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime