Vulin: Svakoj pijanoj, drogiranoj budali koja ubije nekog u saobraćaju treba da bude suđeno kao za kvalifikovano ubistvo

0

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas obeležavanju Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda na Trgu Republike i tim povodom istakao da se lično zalaže za oštrije kaznene mere i da se pijanim i drogiranim vozačima koji izazovu saobraćajnu nesreću sudi kao za pokušaj ubistva.

„Smatram da kaznena politika mora značajno da se pooštri, možda neće spasiti svaki život u saobraćaju, ali će dati bar koliko toliko satisfakciju porodicama onih koje su ubili. Otac malog Pavla nikada neće prestati da žali za svojim sinom, a ubica je dobio tri godine za ubistvo njegovog deteta. Zato smatram da svakoj pijanoj, svakoj drogiranoj budali, baš kao svakom đubretu koje proda drogu maloletniku treba da bude suđeno za pokušaj ubistva, a kada ubije nekog u saobraćaju treba da bude suđeno kao za kvalifikovano ubistvo, zato što je to uradio sa umišljajem, namerno, zato što je ta smrt mogla da bude izbegnuta“, rekao je ministar Vulin povodom obeležavanja Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda.

Ministar Vulin je naglasio da je skoro svaka smrt u saobraćaju mogla biti izbegnuta i da se apsolutno zalaže za pooštravanje kaznene politike.

Foto MUP 

Prethodni tekstPalma: Prava istina je da nema svađe između SPS i JS, predložiću Dačiću da potpišemo sporazum o saradnji
Sledeći tekstEksplozija u fabrici u Leštanima

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime