Osuđen lažni Vučićev savetnik, pretio „autoritetima iz Beograda“, „opasnim momcima“ i pominjao Gašića

0

Viši sud u Nišu osudio je Zvonka Cvetkovića (65), koji je u javnosti poznatiji kao „lažni Vučićev savetnik“, na šest godina zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara zbog krivičnih dela prevare i iznude.

Ista kazna mu je izrečena i u julu prošle godine, ali je tu presudu bio ukinuo Apelacioni sud u naložio da mu se suđenje ponovi.

I na novu presudu odbrana ima pravo da se žali Apelacionom sudu u Nišu.

Cvetković se, optužnicom tereti da se N. R. iz Niša, poznanici V. M. iz Ćuprije sa kojom je bio u emotivnoj vezi, 2015. godine lažno predstavio kao savetnik tadašnjeg premijera za bezbednost i visoki funkcioner BIA Miroslav Milenković i predočio joj „da će biti uhapšena po optužnici od 400 strana, jer se zamerila politicarima”.

Navodno je pred njom nazvao tužioca za organizovani kriminal Miljka Radosavljevića kako bi se raspitao o njenom „slučaju” i na papiru napisao 30.000 evra, što je predstavljalo sumu koju treba da plati kako bi izbegla hapšenje.

Tereti se da joj je tada zapretio da, ako preko njega ne plati „autoritetima iz Beograda” koji su „opasni igrači”, može ostati bez porodice, te da će se „nešto podmetnuti u njen auto ili auto njenog sina” i da „opasni igrači” mogu da lako nameste šta god žele…

U strahu za porodicu, N. R. mu je dala 6.500 evra, a njen muž 2.090 evra i 400 švajcarskih franaka, ali se Cvetković, prema optužnici, ljutio što nisu doneli još novca, ističući da mora „od Gašića iz Kruševca” da uzme ostatak novca, jer je toliko obećao da će odneti u Beograd, prenosi Tanjug.

Za dva dana mu je dala još 6.010 evra, pa joj je rekao da ostatak spremi za dve nedelje, jer u međuvremenu „putuje u Brisel sa premijerom”.

Mediji podsećaju da je Cvetković u aprilu saslušan u Osnovnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu, zbog sumnje da je pretio sudiji Prekršajnog suda u tom gradu Dragani Nikolić.

Foto MUP Srbije

Prethodni tekstPriveden Despotovčanin pod sumnjom da je silovao devojku ometenu u razvoju
Sledeći tekstPredsednik JS i narodni poslanik Dragan Marković Palma u manastiru Hilandar – „Svi smo mi Savini i treba da čuvamo pravoslavne vrednosti“

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime