DR ŽUJOVIĆ: U ĆUPRIJSKOJ BOLNICI POKUŠAJ UBISTVA MEDICINARA

4

Pulmolog Dejan Žujović u svojoj ispovesti za Nova.rs kaže da pojedine situacije u kojima su se zatekle njegove kolege, poput slučaja bolnice u Ćupriji, opisuje kao „pokušaj ubistva“. 

“Vi morate da budete spremni, a mi nismo imali ništa, nismo imali testove ni ličnu zaštitnu opremu u dovoljnoj količini”, ističe Žujović.

“Hajde da pitamo kolege u Ćupriji, kako je tamo bilo? Imamo problem sa pamćenjem imena i prezimena, ali pamtiću celoga života ime direktora bolnice u Ćupriji, kolege Gajića. Te ‘nuspojave’ njegovog rada sam ja imao svako veče na dežurstvu. Kolege i koleginice koje su ležale na odeljenju, zato što je on bio ‘savršeni menadžer’, zato što nije hteo da se lekari testiraju, da nose maske. Jedan lekar je umro, a masa lekara je završila po beogradskim bolnicama. Možda to nije kolegijalno, ali ovde nema kolegijalnosti, to je pokušaj ubistva”, bez uvijanja kaže Žujović.

Ima poruku za sve one koji pokušavaju da iskoriste medicinske radnike, sa koje god politčke strane oni dolazili.

“Ja i moje kolege nismo moneta za potkusurivanje, mi nismo likovi koji treba da se koriste za za bakljade, za vatromete, šerpe, za aplauze – ne zanimaju nas ni jedni ni drugi. Zanima nas naš posao”, bez ustezanja priča naš sagovornik.

 

On ističe da se ne boji ničega, pa ni eventualnih posledica svojih izjava. Apeluje i na svoje kolege da progovore.

Ni danas nije poznato koliko se samo dijaliziranih bolesnika zarazilo u Opštoj bolnici u Ćupriji, zašto je direktor ove ustanove insistirao da lekari u početku ne nose zaštitnu opremu kao ni koliko se građana okolnih gradova zarazilo virusom u ovoj bolnici. Da li će država postaviti nezavisnu komisiju koja će utvrditi šta se u ćuprijskoj bolnici za vreme epidemije Covid 19, dešavalo? Da li se politika mešala u rad bolnice i zašto je ova bolnica, kako svedoče neki lekari, bila žarište umesto spasa za sve građane koji svojim novcem plaćaju i zdravstvo, a i politiku…

nova.rs

4 KOMENTARA

  1. Nisu doktori smeli da zaražene pacijente na silu opuste i šalju kućama. Posebno mislim na dr Miloša sa nefrologije. Dabogda mu se vratilo ono što je učinio mojoj porodici, a hoće sigurno!

  2. Treba da se pomene i ime doktora Miloša sa Nefrologije! Bezdušno je zaražene pacijente otpuštao kućama! Ishod takvog bezumnog čina možete pretpostaviti.

  3. Evidentno je da smo nespremni ušli u sve i da je kao i uvek narod izvukao deblji kraj, a da će poene pokupiti miševi kojih nigde nije bilo.
    Doktora Žujovića ne poznajem, ali ono što se vidi na prvo slušanje je da je vrlo inteligentan i pomalo ekscentričan, ali to često ide u paketu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime