DR HRISTOS ALEKSOPULOS: DEPRESIJA JE GLOBALNI ZDRAVSTVENI PROBLEM

0

Povodom Svetskog dana zdravlja, 7. aprila, u prepunom amfiteatru Visoke medicinske škole strukovnih studija u Ćupriji, upriličeno je gostovanje učenika Srednje medicinske škole iz Ćuprije kojima je održano predavanje na temu „Depresija-hajde da razgovaramo“.

medicinska-skolaU pozdravnom govoru, promovišući ustanovu, prisutnima se obratio v.d.direktor škole, dr sci.med. Hristos Aleksopulos, profesor strukovnih studija.
„U zdravom telu, zdrav duh“, reči su kojima se dr sci.med. Hristos Aleksopulos, citirajući Hipokrata, obratio prisutnima, sugerišući na jedinstvo duha i tela, na jedinstvo studenata i profesora, obrazovanja danas i služenja struci sutra, kada kao svršeni studenti i edukovan kadar budu otišli u bazu.
U svom govoru, dr sci.med. Hristos Aleksopulos, profesor strukovnih studija, posebno je naglasio da je depresija globalni zdravstveni problem koji će za pet godina biti na drugom mestu po zastupljenosti u uzrocima invaliditeta. Zato je neophodno prepoznati sve njene oblike i manifestacije i maksimalno se angažovati na preventivnom radu.
Istakao je da naša škola prepoznaje problem savremenog društva i da se uključuje u obrazovanje adekvatnih kadrova koji mogu da odgovore nastupajućim izazovima.
Na taj način, na ovaj simboličan datum, dr sci. med. Hristos Aleksopoulos predstavljajući školu poželeo je dobrodošlicu ujedno uvodeći u diskusiju predavače, svoje kolege studente Visoke medicinske škole strukovnih studija u Ćupriji pod mentorstvom dr Saše Atanaskovića.
U drugom delu svečanosti obeležavanja Svetskog dana zdravlja, studenti i nastavnici Visoke medicinske škole strukovnih studija, zajedno sa učenicima i nastavnicima Srednje medicinske škole i radnicima Zavoda za javno zdravlje „Pomoravlje“, organizovali su niz promotivnih aktivnosti van Škole, vezanih za brigu o zdravlju, u direktnom kontaktu sa stanovništvom na gradskom trgu i vašaru koji se tradicionalno održava 7. aprila.
Sugrađani su imali priliku da prekontrolišu krvni pritisak, vrednosti šećera u krvi, a u akciju su sa svojim promotivnim aktivnostima bili uključeni i fizioterapeuti, strukovni kozmetičari-estetičari i strukovni farmaceuti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime