„DEJAN PETROVIĆ BIG BEND“ ODRŽALI FANTASTIČAN KONCERT U JAGODINI

0

U parku Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini održan je koncert „Dejan Petrović BIG bend“ u cilju obnove stare Učiteljske škole. Pridružili su im se mališani vrtića „Pionir“.

-Ovo nam je petnaesti humanitarni koncert u ovoj godini, prvi put sam u Jagodini. Podržavam mlade ljude i njihovo obrazovanje. Volimo kvalitetnu muziku i trudimo se da to priuštimo svim generacijama, kao i da obrazovanje bude još bolje, rekao je Dejan Petrović.

deja petrvc bb

-Velika nam je čast da su Petrović i njegove kolege naši gosti i da su nam poklonili koncert. Ponosi smo i na građane Jagodine i Pomoravlja koji su podržali obnovu stare zgrade Učiteljske škole. Verujemo u pomoć grada i države u obnovi škole, kao i da ćemo uspeti da realizujemo naš cilj, istakao je profesor dr Marko Đorđević.

dejan petrovic bb

Dejan Petrović rođen je 1985. godine u Užicu, u selu Dubokom, kao sin naslednik najpoznatijeg srpskog trubača, Miće Petrovića.

U muzičkoj manufakturi ove porodice, Dejan i njegov brat Darko su četvrta generacija trubača. Trubu je prvi zasvirao Dejanov pradeda Tanasije, a od njega se ova veština prenosila sa kolena na koleno. Tanasija je nasledio Danilo, a Danila sin Mićo, koji je prvi svetom proneo slavu ovog instrumenta.

Dejan je najmlađi dobitnik “Majstorskog pisma”, višestruki osvajač svih nagrada na Saboru u Guči, među kojima je i nagrada Prva truba sveta, sa istog Sabora. Širom sveta je poznat po izvođenju srpske tradicionalne muzike, koju često kombinuje sa totalno suprotnim, modernim elementima.

Tu je u pitanju fuzija zvuka tradicionalnih instrumenata trubačkog orkestra i drugih instrumenata koji predstavljaju suprotnost tome, poput spoja zvuka trube i distorzije na električnoj gitari. Kao pri svakoj fuziji, oslobađa se velika energija, koju nije bilo teško prepoznati ni u ovom slučaju.

Do sada, iza sebe ima 4 diskografska izdanja, a pored autorske muzike koju radi sa svojim bendom, u repertoaru imaju mnoštvo stranih obrada i internacionalnih numera čija je interpretacija veoma autentična, zahvaljujući samoj koncepciji benda, odnosno spoju instrumenata koji ga čine.

Učestvovao je na svim većim, domaćim, muzičkim festivalima i nebrojeno puta je predstavljao Srbiju, na raznim svetskim sajmovima, sportskim i kulturnim događajima, festivalima, i to uvek sa velikim uspehom.

Jednom rečju – Ambasador srpske trube.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime