DA LI VAŠE DETE PROVODI DOSTA VREMENA ZA RAČUNAROM? USMERITE GA NA PROGRAMIRANJE

0

Svi smo svesni činjenice da su roditelji zabrinuti dok gledjaju svoje dete kako provodi više sati u toku dana za računarom. Da li čitaju, igraju igrice, surfuju, koriste društvene mreže, sve je to sa njihove tačke gledišta gubljenje vremena. Ali, pre nego što sledeći put dođete u iskušenje da kažete detetu da isključi računar, budite svesni da ga verovatno prekidate u učenju nečeg što mu može biti od velikog značaja u budućnosti.

Živimo u digitalnoj eri, gde je sve prisutno na internetu, gde je dan bez njegovog korišćenja nezamisliv, i shodno tome, trebamo imati na umu da od malena deca trebaju ići u tom smeru kako kasnije ne bi nailazili na prepreke u životu.

Evo jednog od primera. Znamo sigurno da pratite oglase za posao i prisetite se šta je prvo pored stručne spreme prednost za zaposlenje. Da, mislimo na isto – poznavanje rada na računaru.

Deca u osnovnim i srednjim školama imaju informatiku, ali te kurseve koji prolaze tamo nisu dovoljni i praktično primenljivi kasnije u poslovnom svetu. Svaki poslodavac najmanje što zahteva jeste korišćenje MS Office paketa, brzo kucanje i korišćenje email-a. Tako da, njima, pored tih osnovnih kurseva u školi, potrebna je dodatna edukacija kako bi mogli da odgovore na zahteve svojih budućih poslodavaca ili ličnih potreba.

Imajmo na umu da će IT sektor biti sve plaćeniji, zapravo on već jeste dosta plaćeniji u odnosu na pre par godina i sve više raste baš zbog uticaja interneta i prisutnosti svih firmi na njemu, kojima su potrebne profesionalne usluge za proširivanje poslovanja.

Zato umesto da svojoj deci isključujete računare, navodite ih na pravi put, da uče korisne stvari poput programiranja koje može savladati u svom gradu, u komšiluku! Pogledajte sledeći link i donesite dobru odluku za svoje dete: http://www.smilecode.org/smile-ja-upis/

 

 

Upis traje još samo par dana, zato požurite!

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime