ĆUPRIJA KUPILA „MLADOST“

0

Opština Ćuprija kupila je halu i upravnu zgradu nekadašnje štamparije “Mladost” u stečaju za ukupno 27 miliona dinara, kako bi ih ponudila budućim investitorima.

– Upravna zgrada od 850 kvadrata kupljena za 8,5 miliona dinara, a magacinska hala od 2.500 kvadrata za 18,5 miliona dinara, što je 30 odsto od procenjene tržišne vrednosti tih nepokretnosti. Ovo je peta licitacija i nismo želeli da i ovoga puta propadne već da imamo halu koju ćemo ponuditi budućem investitoru. Time smo povećali imovinu opštine Ćuprija – rekao je predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Erić je istakao da svaki investitor koji dodje u Ćupriju traži već gotovu halu gde će smestiti proizvodne pogone do izgradnje fabrike.

– U blizini hale nalazi se i industrijska zona, što će nam omogućiti privlačenje stranih investitora i zapošljavanje ljudi što je naš cilj – rekao je Erić.

Štamparija “Mladost” je osnovana 1952. godine, a 2005. godine je prodata preduzeću “Živković” iz Jagodine. Novi vlasnik je prodao štampariju 2007. godine jagodinskoj firmi “Beta Trade”, ali je 2009. godine Agencija za privatizaciju raskinula kupoprodajni ugovor.

Beta

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime