ČIKIRIZ:PROBLEMI DOVELI DO RASPADA U KRAGUJEVCU

0

Gradski odbor Srpskog pokreta obnove juče je odlučio da napusti vladajuću većinu u Skupštini grada Kragujevca i da sa svoja tri odbornika podrži obaranje vlasti koju je u ovom gradu dosad imao Veroljub Stevanović. Ovim je SNS dobila većinu od 44 od ukupno 87 odbornika.

– Kragujevački Srpski pokret obnove doneo je odluku da podrži inicijativu SNS o pravljenju nove skupštinske većine u kragujevačkoj lokalnoj vlasti. Osipanje skupštinske većine počelo je kada je podršku tada vladajućoj ZZŠ uskratilo 11 odbornika okupljenih oko ,,Pokreta za naš grad – Nebojša Zdravković“ koji su na izborima nastupali u koaliciji sa ZZŠ, a koju je predvodio Veroljub Stevanović, kao i istupanjem iz vlasti svih odbornika DSS i dugogodišnjeg saradnika ZZŠ, SPS-a. Iako je u prvim godinama vladavine Veroljub Stevanović učinio dosta dobrog za Kragujevac, očigledno je da su se u poslednje vreme problemi u gradu umnožavali i da je jedino rešenje bilo pravljanje nove skupštinske većine od koje SPO očekuje da reši nagomilane probleme u funkcionisanju lokalne samouprave i javnih preuzeća i službi, rekao je za InfoCentralu potpredsednik SPO i narodni poslanik, MIrko Čikiriz.

Pre SPO, vladajuću većinu napustili su PUPS i JS, sa svoja četiri odbornika. Iako je na inicijativu SNS  za smenu sadašnje vlasti potpise stavila većina odbornika, stekli su se uslovi za zakazivanje vanredne sednice Skupštine grada. SNS je pre dva meseca saopštila da pokreće inicijativu za smenu vlasti u Kragujevcu, a do danas je sporazum potpisala sa socijalistima i DSS o aktivnostima na formiranju nove skupštinske većine.

Na čelu Kragujevca je Veroljub Stevanović, lider „Zajedno za Šumadiju“ u reosnivanju, koji lokalnom samoupravom upravlja već 14 godina, od kojih deset za redom. Pružanjem podrške naprednjacima od nekoliko stranaka iz opozicije i vlasti Stevanovićeva „Zajedno za Šumadiju“ sa 27 odbornika ima podršku samo DS, koji ima 10 odbornika u Skupštini grada.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime