ŠMEKERIZAM by Smiljan Banjac – NEWMAN JE MRZEO SLAVU!

0

„If you don’t have enemies, you don’t have character.“ – Paul Newman.

1

Sportski komentator ,,Eurosporta“ Smiljan Banjac izabrao je odličnu poruku za danas. U ,,Šmekerizmu“ legendarni glumac Pol Njumen:

,,Ukoliko nemaš neprijatelje, onda nemaš ni karakter!“

Pol Njumen (26. januar 1925 – 26. septembar 2008), holivudska megazvezda tokom 50 godina, nikad nije mnogo cenio slavu. Mrzeo je što je njegov privatni život izložen javnosti. Bio je veoma suzdržan prema novinarima i prestao je da daje autograme obožavaocima nakon što mu je jednom neko tražio potpis dok je bio u toaletu njujorškog restorana. Njegove prodorne, plave oči takođe su bile stalni izvor neželjene pažnje. Stranci bi mu prilazili i buljili u njega. Počeo je da svuda i u svako doba nosi sunčane naočare. Ali onda bi obožavaoci jednostavno tražili od njega da ih skine.
„Neka žena mi je jednom prišla i rekla: ‘Želim da vidim tvoje bebi plave oči’. Ne postoji ništa što može više da vas natera da se osećate kao komad mesa. To bi bilo kao da sam rekao ženi: ‘Raskopčaj bluzu, želim da vidim tvoje grudi““, opisao je Pol Njumen.

Posledice slave na njegovu mnogobrojnu porodicu – troje dece iz prvog braka sa Džeki Vit i troje sa glumicom Džoan Vudvord – bile su poražavajuće. Jedini sin kojeg je imao, umro je od posledice droge i alkohola. Skotova smrt uništila je njegovog oca.
„Na neki način, čekao sam dugo na taj poziv (da je Skot mrtav), već deset godina. Skot i ja smo jednostavno izgubili sposobnost da pomognemo jedan drugom“, rekao je Pol Njumen.

Prethodni tekstČIKIRIZ:PROBLEMI DOVELI DO RASPADA U KRAGUJEVCU
Sledeći tekstŠPANCI FINI I PRISTOJNI GOSTI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime