ANONIMNI KOLUMNISTA INFOCENTRALE PODSTAKAO NADLEŽNE DA POSTAVE TABLU

1

Anonimni kolumnista koji svake subote na Infocentrali objavljuje veoma čitanu kolumnu „Zapisi iz prizemlja“ pre tri nedelje napisao je tekst pod nazivom – Ribolovac Joca.

U ovom tekstu govori se o skulpturi Pecaroša kod Hotela Jagodina. Tekst je naveo nadležne da postave tablu koja objašnjava šta skulptura predstavlja i u čemu je njen značaj. Ponosni smo jer smo u ovoj priči učestvovali.

pecaros tabla

Tekst „Ribolovac Joca“ možete pročitati ovde. Izdavajamo jedan deo:

pecaros tabla 1„Na ovaj način sam hteo da se zahvalim svima koji su na bilo koji način doprineli da ta skulptura bude postavljena. Da u našoj varoši postoji nešto što je mimo kategorije “Ju, što leeepo“! Nešto što je uvek isto, a svaki put dugačije. Nešto što će redovno da me obraduje kad prođem pored njega. Pre svega neverovatnom činjenicom da je još uvek tu. Znate, prosečan stan u Jagodini, i prosečan stan u Barseloni, ne razlikuju se puno. Slični su materijali od kojih se prave, sličan je raspored, kvadratura…Ali, ono što čini razliku jeste pogled kroz prozor stana u Jagodini, i stana u Barseloni. Taj pogled se plaća. Taj pogled čini kvalitet života. Boji misli. Taj pogled upravlja našim emocijama. On postavlja standarde dobrog ukusa i htenja“.

Infocentrala deli zadovoljstvo Anonimnog kolumniste koji je uticao da se postavi tabla koja objašnjava šta „znači“ Pecaroš. I apeluje sa nadležnima, ne lomite ovu skulpturu.

 

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime