PAUNOVIĆ: VLADA SRBIJE TRAŽI NOVOG PARTNERA ZA STAKLARU

0

PARAĆIN-Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović potvrdio je da Vlada Srbije radi na nalaženju celishodnog rešenja za Srprsku fabriku stakla i da će to preduzeće dobiti novog vlasnika. Vlasnik Staklare je konzorcijum Glas industri, a njime rukovodi kontroverzni bankar Cvatan Vasilev, čije izručenje traže vlasti Bugarske. To preduzeće je od novembra prošle godine u blokadi i ne plaća dugove za struju i gas koji su narasli na 950 miliona dinara.

-Stvari se kreću u pravcu pokušaja Vlade Srbije da nađe rešenje, a ne samo rešavanja pitanja dugovanja. Nadam se da će rešenje biti pozitivno i po grad i po zaposlene u Staklari, kao i da će se otvoriti nove mogućnosti. To znači da će Staklara dobiti novog vlasnika koji će imati sluha i razumevanja da se iskoristi slobodan prostor te fabrike za otvaranje novih poslova ili zakup i prodaju drugim investitorima, rekao je on u tradicionalnom godišnjem obraćanju novinarima.

Paunović je istakao je da je Staklara u ovom trenutkru najbitnija tema u Paraćinu.

-Drago mi je što se Vlada Srbije uključila u rešavanje problema u Staklari. Prema izjavama iz medija čini se da je Vlada Srbije shvatila značaj fabrike za Paraćin i Srbiju, kao i obim realizovanih investicija u modernizaciju. Potpuno je jasno da postoje problemi koji nisu mali, ali i da se oni neće rešiti zatvaranjem fabrike, već isključivo pronalaženjem načina da se dugovanja otplate i da fabrika nastavi da radi, rekao je on.

Srbijagas je 2012 godine prodao Staklaru konzrocijumu Glas industri za 35 miliona evra uz obavezu investiranja 30 miliona evra. Agencija za privatizaciju priznala je ulaganje od 118 miliona evra. Staklara već deset meseci ima problem likvidnosti i zapošljava 850 radnika.

 

 

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime