ZA 20 DANA NAJVEĆA FABRIKA NA BALKANU

0

Fabrika za proizvodnju traka najnovije tehnologije u industrijskom pakovanju italijanske kompanije „Vibak“, koja se gradi u Jagodini, biće otvorena za 20 dana.

Fabrika je izgrađena u Industrijskoj zoni u Jagodini, na „Koridoru 10“ oko 500 metara od međunarodnog autoputa i železničke pruge Beograd – Niš.

„Reč je o najvećoj fabrici u Srbiji i na Balkanu, površine oko 70.000 kvadratnih metara, u kojoj će zaposlenje naći 400 ljudi, a ukupna investiciaj je 70.000.000 evra“, rekao je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković – Palma.

U „Vibak Balkani“ DOO, rečeno je da je u toku prijavljivanje radnika za zapošljavanje u ovoj fabrici, „koje je posebno intenzivirano od 7. septembra“.

Izgradnja Fabrike „Vibak“ u Jagodini, počela je 18.decembra 2013. godine, a izgradnja fabrike je finansirana iz direktnog kapitala.

Najvećoj mašini u fabrici, vlasnik kompanije je dao ime „Palma“.

Marković je u ranijoj izjavi objasnio da je ta mašina nazvana „Palma“ u znak zadovoljstva što je grad ispoštovao maksimalno sve što je obećao prema investitorima.

Fabrika „Vibak“ planira izvoz od 150.000.000 evra iz Jagodine, najviše u zemlje istočne Evrope, bivšeg Sovjetskog saveza i u regiju Pacifika.

Tanjug

Prethodni tekstANONIMNI KOLUMNISTA INFOCENTRALE PODSTAKAO NADLEŽNE DA POSTAVE TABLU
Sledeći tekstJAGODINA KONAČNO POBEDILA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime