AKO KREĆETE NA PUT, POGLEDAJTE KOJI PRAVCI SU PROHODNI

0

Javno preduzeće Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

 

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te JKP Putevi Srbije apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuju maksimalan oprez u vožnji.

Najopterećeniji putni pravci su auto-putevi, gde se saobraćaj odvija normalno, ali se preporučuje oprezna vožnja. Na državnim putevima Drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Kosova i preporučuje se oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima Trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Novog Pazara, Ivanjice, Kosova i preporučuje se oprezna vožnja.

Na području Valjeva, na putu Ub – Karaula – Valjevo, u mestu Dublje, saobraćaj je neprohodan zbog otcepljenja kolovoza. Na putu Koceljeva – Valjevska Kamenica, u mestu Plavanj, tri oštećenja kolovoza, saobraćaj se odvija otežano, zabrana za teretni saobraćaj.

Na području Zaječara, kolovozi su mestimično vlažni, vidljivost je smanjena na 30 do 100 metara, postoje povremeni, sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, najviše ih ima na putu Đerdapska magistrala.

Na području Kruševca, na deonici Brzeće-Kopaonik, zatim deonica Jošanička Banja – Grčak, deonica Vrnjci – Stanišinci – Grčak, deonica Dobre Vode – Stanišinci, važi zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere, za ostala vozila obavezna zimska oprema.

Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini, Tari, Bukulji i Divčibarama su prohodni, ali se proporučuje oprezna vožnja.

Tanjug

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime