Advokat Dušan Gašić: Neuke stranke ne shvataju da je pretnja krivično delo

1

M. R. (74) iz okoline Jagodine pretio je da će ubiti dvoje sudija, dvojicu advokata i upaliti sud zbog čega je priveden i određeno mu je zadržavanje do 30 dana. Njegov branilac Dušan Gašić kaže da se radi o neukoj stranki i da nije retko da ljudi ne shvataju da je pretnja pogotovo službenim licima, krivično delo.

„Mislim da je on shvatio ozbiljnost svojih reči prilikom zatvaranja. Radi se o neukoj stranci, iako je čovek 35 godina proveo u inostranstvu, dugogodišnjem parničaru koji nije imao advokata pa samim tim niko nije mogao da ga posavetuje. On je smatrao da mu je počinjena nepravda pa je pretnje izneo pred izvršiteljem koji su slučaj, po službenoj dužnosti odmah prijavili. Veliko je pitanje da li je uopšte bio svestan svojih reči jer se radi i o veoma bolesnom čoveku, dijabetičaru“ kaže advokat Dušan Gašić inače branilac M.R.

M. R je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, navedeno je u saopštenju.

– Sumnja se da je M.R u Kancelariji javnog izvršitelja u Jagodini, pretio da će ubiti dvoje sudija i dvojicu advokata i da će upaliti sud, nezadovoljan presudom po kojoj ima novčana dugovanja koje je u naplatu preuzela ta Kancelarija – navodi se u saopštenju.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime