Besplatno školovanje u Visokoj medicinskoj školi strukovnih studija u Ćupriji

1

U nedelju 27. januara Visoka medicinska škola strukovnih studija Ćuprija obeležila je praznik Svetog Save svečanom akademijom posvećenoj jubileju 20 godina postojanja škole u prisustvu istaknutih zvanica iz oblasti zdravstva i obrazovanja, profesora, studenata i roditelja.
U prepunoj sali amfiteatra VMŠSS, nakon izvođenja himne Republike Srbije pozdravnu reč uputio je direktor, dr sci. med. Hristos Aleksopulos. Obavestivši prisutne o proteklom radu i vizijama za budućnost škole završio je svoj govor rečima: Napredak je ono što nastane kad nemoguće postane neophodno.


Direktor je istakao doprinos VMŠSS Ćuprija porastu nataliteta i borbi protiv bele kuge u Srbiji, uručivši rešenja o oslobađanju od plaćanja školarine studentima iz porodica sa četvoro i više dece kao i deci pripadnika Vojske RS. Umanjenje školarine su dobili studenti sa statusom trećeg deteta u porodici kao i socijalno ugroženi studenti.
„Kao visokoškolska ustanova koja obrazuje više mediciskih profila u proteklih godinu dana je uloženo dosta u proširivanje kapaciteta škole, opremanje kabineta i nabavku novih učila i literature. I pored toga, ne sme se zaboraviti da je uzalud ulagati u zgrade ako nemamo studente i zato motivišemo i nagrađujemo svakog studenta, jer samo zajedno možemo stvoriti budućnost ove zemlje i izgraditi sistem obrazovanja i pravih vrednosti“, istakao je Aleksopulos.
Povelje i zahvalnice za izuzetne zasluge u osnivanju i doprinos u radu i razvoju VMŠSS Ćuprija u proteklih 20 godina, podeljene su zaslužnim pojedincima i institucijama. Pored osnivača i istaknutih direktora, među laureatima su se našli i: Komora medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije, Udruženje medicinskih sestara tehničara i babica Srbije, Fakultet medicinskih nauka Kragujevac, Ambasada Kraljevine Norveške, novinska agencija Tanjug, ZC Vranje, OB Kraljevo, OB Jagodina, Gerontološki centar Jagodina, OB Ćuprija, DZ Ćuprija kao i Medicinska škola i opština Ćuprija.
U okviru poboljšanja standarda studenata izrađene su i podeljene internacionalne studentske kartice ISIC sa kojima će studenti ostvariti besplatno putno osiguranje i pregršt popusta i pogodnosti u zemlji i inostranstvu. Studenti završne godine studija sa najboljim prosekom nagrađeni su vaučerima za studijsko putovanje.
Na svečanoj akademiji prezentovana je i Monografaija 20 godina postojanja VMŠSS Ćuprija, medicinski časopis PONS kao i stručno-informativni časopis škole, Zdravstveni radnik.

PR tekst

1 KOMENTAR

  1. Hej Hristos a gde tu piše da škola dobije ime na njega što je osnovao školu i što tebe napravio bogatstvo… Žalosno uskoro neće biti VMŠSS. Tajno će da upropasti Grk i Plama….

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime