ĐACI OŠ „BRANKO RADIČEVIĆ“ IZVELI BAJKU U DRAGOCVETU

0
Šta se dešava kada se iz svojih bajki izgube Crvenkapa, Zvončica, karte iz „Alise u Zemlji čuda“ i likovi iz „Čarobnjaka iz Oza“ – Doroti, Strašilo, Limeni i Plašljivi lav?
1Tada se svi oni sretnu na sceni Doma kulture u Dragocvetu i, dok pokušavaju da se vrate svako u svoju priču, vode publiku kroz svet bajki, veštica, vila, vilenjaka i drugih bića iz mašte.
Sve ovo dočarali su danas učenici OŠ „Branko Radičević“ iz Bunara obeležavajući tradicionalno 15. mart kao svoj Dan škole. Scenom su prošetali horovi dobrih vila i dobrih veštica, Snežana i njeni patuljci, junaci crtanog filma „Zaledjeno kraljevstvo“, nezaobilazni Štrumpfovi i još mnogi drugi junaci sveta mašte.
„Osmesi na licima naših učenika, roditelja i svih zaposlenih govore koliko je priredba bila sjajna i maštovita. Pokazali smo da se sa malo mašte i talenta mogu napraviti čak i nemoguće stvari. Veliko hvala svim kolegama koji su učestvovali, direktoru škole i posebno jednoj tetki i jednoj mami. Tetka je Ivana Djurdjević, čiji je bratanac Miloš Djurdjević, učenik 6. razreda, inače jedan od aktivnijih članova dramske sekcije škole i dobitnik ovogodišnje Oktobarske nagrade. Ivana se velikodušno ponudila i odradila nam kostim Strašila i šešir i metlu za veštice. Mama učenice Tare Petrović je odradila kompletan kostim za Taru koja je izgledala baš kao prava Doroti.
Zaposleni u našoj školi su odavno dokazali svoju kreativnost i maštovitost i pokazali da jedan timski rad može da da ovakve rezultate. “ – kaže nastavnica  književnosti Ana Stojanović.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime