SVILAJNAC PRIVUKAO ŠVAJCARCE

0

Švajcarska kompanija „PM Tehnik“ otvara fabriku precizne mehanike u Industrijskoj zoni „Veliko Polje“ u Svilajncu, u kojoj će raditi 50 radnika, a vrednost investicije je dva miliona evra. Švajcarci, drugi po redu u Svilajncu, proizvodiće delove za najsavremeniju železnicu.

svajvrci ugovor„Za nas je ovo dobar dan, poznato je da su Švajcarci dobri investitori i mi smo srećni da od danas imamo još jednog. Cilj nam je da privučemo investicije iz srednjeg i malog biznisa, jer hoćemo da imamo deset fabrika sa po 50 zaposlenih umesto jednu od 500. U ovoj fabrici radiće stručna radna snaga i za to će biti dobro plaćena. Drago nam je da su Švajcarci izabrali Svilajnac, što govori da smo dobro radili i da imamo kadar koji je njima potreban“ rekao je predsednik opštine Svilajnac, Predrag Milanović.

On je dodao da će mašine u pogone švajcarske kompanije stići za najviše mesec dana posle čega se očekuje i početak proizvodnje.

„Svilajnac ima veliku dijasporu koja živi i radi u Švajcarskoj. Takođe, imamo švajcarskog proizvođača kornišona koji godišnje proizvede pet miliona tegli krastavaca. Svilajnac će još jednom pokazati da je dobar domaćin investitorima, a pozivamo premijera Srbije i ministra privrede, da obiđu novu investiciju u Svilajncu“ dodao je Milanović.

Zamenica ambasadora Švajcarske, Polin Mentone zahvalila se na srdačnom prijemu i rekla da njena zemlja ima mnogo malih gradova u kojima rade jake ekonomije što doproinosi jakoj privredi Švajcarske.

„U Svilajncu smo dobili odlične uslove, industrijska zona je izuzetno infrastrukturno opremljena što je našim invetsitorima od izuzetne važnosti. Švajcarska je u poslednjih 10 godina ušla u Top 10 investitora u Srbiji. U poslednje tri godine švajcarske investicije su se udvostručile“ rekla je Mentone.

U pratnji direktora fabrike Mikea Kuglera i direktora Slobodne zone Milana Ristića, delegacija je obišla i prvog švajcarskog investiroa u ovom gradu „Tri stan fresh produce“.

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime