Završeni radovi u Industrijskoj zoni Zmič: Projekat vredan 300.000 evra

0

U okviru obeležavanja Dana opštine 27. septembra u Paraćinu je obeležen završetak radova na infrastrukturnom opremanju ulice i u Industrijskoj zoni Zmič.

Tamo će proizvodne pogone imati 40 malih i srednjih preduzeća.

Završne radove na rasveti, vodovodoj i kanalizacionoj mrežži finansirala je Evropska unija, projekat je vredan 300.000 evra, Industrijska zona je površine 40 hektara, a u njoj će biti 40 preduzeća koja će zapošljavati oko 1.500 radnika.

„Pre sedam godina na tom je prostoru bilo je polje, koje nije bilo pogodno za poljoprivredu zbog podzemnih voda i nije se koristilo i u ovaj projekat smo krenuli 2006.godine, a prvu saobraćajnicu smo izgradili 2012. godine“ rekao je predsednik opšštine Sašša Paunović, koji je simbolično presekao vrpcu na otvaranju zajedno sa Irenom Milošević, koja je bila na čelu tima za realizaciju ovog projekta.

Trenutno je u prostoru zone 17 firmi koje su kupile plac, izgrađeno je već 12 objekata, još tri preduzeća su u postupku kupovine parcela, a do kraja godine biće 20 privrednika koji će tu graditi, naveo je Paunović.

„Projekat ide odlično, u skladu s planovima, očekujem da za dve tri godina ovde bude najmanje 40 malih i srednjih preduzeća, koja će omogućiti zapošljavanje hiljadu i po i više radnika“, dodao je predsednik opštine.

 

(Medijski sadržaj je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime