ZAVIČAJNI MUZEJ – VEČE SA VAJAROM DRAGANOM RADENOVIĆEM

0
U Zavičajnom muzeju u Jagodini, u četvrtak, 20.oktobra sa početkom u 19h biće priređeno veče sa vajarom Draganom Radenovićem. vajarOvaj umetnik je širokoj javnosti, izmedju ostalog, poznat kao autor spomen obeležja Stivu Džobsu, radjenog po narudžbini poznate firme Epl (Apple) iz SAD i spomenika posvećenog caru Konstantinu koji je podignut u Nišu u okviru obeležavanja 1700 godina od donošenja Milanskog edikta.
Radenović je završio četiri fakulteta (Vojnu akademiju, Akademiju primenjenih umetnosti u Beogradu – odsek vajarstvo, Pravni i Fakultet bezbednosti). Magistrirao je u SAD, a doktorirao u Rusiji. Živeo je jedno vreme u SAD i Rusiji, gde je radio kao predavač na prestižnim univerzitetma i umetničkim školama. Predavao je i na Univerzitetu u Beogradu.
U Zavičajnom muzeju, Radenović će, kroz razgovor sa publikom, predstaviti svoje stvaralaštvo i istraživanja u oblasti jezika vizuelnih komunikacija.
Veče sa umetnikom je prateći program aktuelne arheološke izložbe Poruke Gornje Mezije, čiji je autor Radovan Petrović, arheolog i kustos Zavičajnog muzeja, a koja će trajti do sredine novembra.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime