JEDINSTVENA SRBIJA OBELEŽILA STRANAČKU SLAVU

0

Jedinstvena Srbija obeležila je danas u Jagodini svoju stranačku slavu-Sretenje rezanjem slavskog kolača kome su, osim predsednika Jedinstvene Srbije i predsednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme i najužeg stranačkog rukovodstva, prisustvovali sveštenici jagodinske Saborne crkve i zvanice iz političkog i javnog života Jagodine, navedeno je na zvaničnoj stranici JS.
„Tamo gde nas je narod priznao mnogo toga smo uradili. Baza JS je u Jagodini. Hteli smo da se razlikujemo od drugih stranaka, da se decentralizujemo i da bolje vidimo i čujemo građane Srbije iz unutrašnjosti, da vidmo šta misle, šta su njihovi problemi. Mi smo jedina partija na političkoj sceni čija centrala nije u Beogradu. U Jagodini smo mnogo toga uradili. Umesto da se makete prave za ono što tek treba da se radi, predložio bih da se makete prave za ono što je već napravljeno. Površina tih maketa u Jagodini bi bila 10.000 kvadrata, za sve ono što smo uradili, od ulica, domova kulture, škola, sportskih terena. Mi tu nećemo stati. I dalje ćemo dovoditi investitore. Do kraja ove godine imaćemo još tri nova investitora. Ne želim da kažem koji su dok ne položimo kamen temeljac. Važno je da se u tim fabrikama zapošljavaju radnici“, ocenio je Marković.
On je rekao da neće govoriti o tome ko će da pobedi jer će o tome građani odlučiti na izborima.
„Siguran sam da su dela kriterijum za naredne izbore. Oni koji veruju delima znaće za koga da glasaju. Na republičkom nivou mi smo bili partija koja je bila od velikog ugleda. Sve što smo obećali realizovali smo. Podržali smo u republičkoj skupštini sve ono što smo smatrali da je dobro za građane Srbije. Naša partija ima dobru budućnost. Naša koalicija SPS-PUPS-JS traje od 2008. godine. Možemo da se pohvalimo da smo jedina politička grupacija, od kada su višestranački izbori, koja toliko dugo trajemo. JS mnogo daje a malo traži. Sada naš glavni odbor i funkcioneri JS kažu da malo više vredimo od onoga što smo ranije dobijali u koaliciji. Ovih dana su pregovori ali prioritet nam neće biti funkcije već program i ono što mi treba da uradimo za građane Srbije. Mi moramo da se vratimo našem izvornom programu. To je socijalna pravda i da pomognemo onima koji nemaju, da stvorimo uslove da žive od svog rada i da obećanja realizujemo u narednom periodu“, rekao je Marković.

JS SLAVA 1Izbori će najverovatnije biti zakazani za kraj aprila.
„Ja se nadam da će naša koalicija, u punom sastavu, ponovo biti na jednoj listi. Naš koalicioni partner Ivica Dačić, kao ministar inostranih poslova, je mnogo toga uradio za Srbiju. Očekujemo da to građani ocene visokom ocenom. Naša koalicija je uvek bila pobednička i uvek je bila u vladajućoj koaliciji. Posle prethodnih izbora smo dobili veći broj glasova od svih partija osim Srpske napredne stranke. A kada su bili raspisani vanredni parlamentarni izbori u 15-ak gradova u Srbiji tu smo dobijali sve više glasova. Očekujem i da na ovim izborima dobijemo veliki broj glasova. Jedinstvo stranaka, koje su do sada činile vladu, je dalo političku stabilnost koja nam dovodi investitore u Srbiju. Investitorima koji žele da dođu u Srbiju je veoma važna politička stabilnost i ekonomska sigurnost. Siguran da će i u budućem vremenskom periodu na republičkom nivou partije koje su do sada imale vlast, imati dvotrećinsku većinu u parlamentu. JS će biti koperativna i ono što je od državnom značaja da podržimo. U Jagodini postoji politička stablnost i sve partije glasaju na sve. Veliki broj gradova je imao koristi od nas. Vodili smo više od 40 gradonačelnika na putovanja od Nemačke do Rusije. Ti gradovi su uspostavili ekonomsku saradnju. Ovih dana će se otvoriti fabrika u Batočini. Predsednika te opštine smo vodili u Milano. Nadam se da ćemo nastaviti da pomažemo i drugim gradovima“, istakao je Marković

„JS je jedina partija iz vlasti koja poslednjih pet godina kritikuje Haški tribunal. I tada smo govorili a sada se potvrdilo da je Haški tribunal sud koji je napravljen za Srbe. Stalno neke nove uslove postavlaju Srbiji, kažu kako postoje neki ratni zločinci. Mi smo protiv JS SLAVA 2izručenja Haškom tribunalu u narednom vreemnskom periodu ma ko se našao na tom spsiku. Taj haški tribunal treba sutra zatvoriti jer je on sudio samo Srbima. Tamo je umrlo skoro deset Srba. Ne zna se kako, navodno prirodnom smrću. Haški trinubal je ćelija za Srbe, a drugi zločinci su oslobođeni. Albanci, Hrvati, Muslimani su uglavnom oslobođeni. Oko tog pitanja i opozicija i pozicija treba da bude jedinstvena i da kažemo Evropskoj uniji da smo ispoštovali sve što su tražili od nas“, rekao je Marković.
Kada je u pitanju migrantska kriza, Marković je kazao da se Srbija prema migrantima ophodi kao prema svojim rođacima.
„Neke države prave zidove i ograde, mi ne. Migranstku krizu su stvorile neke velike države koje su izazvale ratove u Iraku, Libiji i Siriji. Oni imaju odgovornost za sve to, a ne mi kao mala država. Stalno nam govore kako će migranti biti vraćeni u Srbiju“, istakao je Marković.

Obeležavanje stranačke slave biće nastvaljeno u Leskovcu, a prisustvovaće potpredsednik Srpske napredne stranke Bratislav Gašić, predsednik SPS-a Ivica Dačić i predsednik PUPS-a Milan Krkobabić.
Marković je na kraju čestitao članovima Jedinstvene Srbije pravoslavni praznik Sretenje, a građanima Srbije čestitao Dan državnosti.
Ovogodišnji kolačar je Slavko Dobrić iz Požege, a naredne godine kolačar će biti Srđan Kružević iz Novog Sada, potpredsednik Jedinstvene Srbije.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime