ŽARKO LAUŠEVIĆ U JAGODINI KUPUJE NAMIRNICE DOK SNIMA „KORENE“ U BAGRDANU I GORNJEM RAČNIKU

0

Jagodinci ovih dana imaju prilike da u gradu sretnu poznate srpske glumce kao što je Žarko Laušević koji je juče fotografisan kako izlazi iz MAXI supermarketa. Naime, kao što je javnosti već poznato, u selima Gornji Račnik i Bagrdan, nedaleko od Jagodine, već pet nedelja snima se serija „Koreni“ po istoimenom romanu Dobrice Ćosića. Priču u deset epizoda o srpskoj porodici Katić režira Ivan Živković, koji je ranije radio „Vere i zavere“ i „Ubice mog oca“.

zarko-maxiPriča je smeštena na kraj 19. veka, u srpsko selo u kojem živi radikalski vođa Aćim Katić sa sinovima Vukašinom i Đorđem. Vukašin se vraća sa školovanja u inostranstvu i saopštava ocu da namerava da se oženi ćerkom njegovog političkog neprijatelja, zbog čega ga se otac odriče. Istovremeno, Đorđe, koji često pije, izbacuje iz kuće suprugu Simku sa kojom je 15 godina u braku, ali nemaju dece. Simka odlučuje da zatrudni sa jednim od njegovih sluga, a otac, besan zbog svađe sa miljenikom Vukašinom, organizuje seljačku bunu.

– Zahvalno je za svakog glumca kad tumači lik iz literature. Simka je jedinstvena žena u srpskoj književnosti, kompleksna i slojevita. Uloga mi je došla u pravom trenutku kad je u pitanju moja glumačka zrelost – kaže Sloboda Mićalović i dodaje:

– Simka je svedok jedne porodične nesreće i gašenja loze Katića. Ona uspeva, kao što Ćosić kaže, da pronađe način da im se loza ne ugasi. Velika je stvar što se RTS potrudio da podrži jedan skup projekat. Danas se gubi osećaj za lepo, estetiku, osećaj za moral, a oni se bore da opstanemo kao nacija. Bez kulture i obrazovanja nema nam mrdanja.

U seriji igraju Žarko Laušević, Sloboda Mićalović, Bogdan Diklić, Dara Đokić, Nenad Jezdić, Goran Šušljik i drugi. Producent je Goran Šušljik, režiser Ivan Živković, a scenograf Mile Jeremić. Serija će biti snimana i u Jagodini i Kruševcu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime