ZA STUDENTE PRVI MAJ RADNI DAN

0

Studentski parlament Visoke medicinske škole strukovnih studija iz Ćuprije, izabrao da Prvi maj bude radni dan, organizacijom Prve internacionalne konferencije studenata u Grčkoj. Rukovodstvo škole na čelu sa dr sci. med. Hristosom Aleksopulosom je po prvi put imalo sluh da realizuje predloge parlamenta, a podrška koju su pružili je obezbedila da konferencija bude na najboljem nivou.

Konferenciju je otvorio direktor Visoke medicinske škole strukovnih studija u Ćupriji dr sci. med. Hristos Aleksopulos koji je u svom govoru pozdravio novi studentski parlament koji je prvi put izabran demokratski putem neposrednih izbora. „Važno je investirati u znanje jer je to jedina svojina koju niko ne može da vam ukrade i jedina garancija za pronalaženje posla.“ rekao je dr Aleksopulos.

studenti-1

Nakon uvodne reči direktora počela je prezentacija stručnih radova studenata, koju je ocenjivala stručna komisija. Radove su prezentovali studenti svih studijskih programa, a teme su bile raznovrsne. Nakon prezentacija radova predavanja su održali i profesori i nastavnici veština. Sekretar škole je studente upoznao sa novim zakonom o visokom obrazovanju, a predavač engleskog jezika je istakla važnost implementacije engleskog jezika u savremenoj medicini. Održana su i i predavanja na temu informacionih tehnologija u medicini, a date su i smernice i uputstva u pisanju istraživanjčkih radova i upoznati su sa Evropskim direktivama za obrazovanje sestara.

Tokom popodnevnih časova studenti, učasnici konferencije, imali su prilike da pokažu znanja u kvizu, takmiče se u fudbalu, šahu i stonom tenisu dok je veče bilo rezervisano za bogat zabavni program uz popularne muzičke zvezde.

PR tekst

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime