GDE ĆETE ZA PRVI MAJ?

0

Turističke destinacije na području Pomoravskog okruga, uključujući i desetak srenjovekovnih manastira, radiće za prvomajske praznike sa punim radnim vremenom, a Resavska pećina već od sutra sa produženim radnim vremenom.

Cene su kao i radnim danom, rekli su danas turistički radnici i direktori: Resavske pećine, Prirodnjačkog centra Srbije u Svilajncu, Muzeja voštanih figura i ZOO vrta u Jagodini.
Resavska pećina, najposećenija pećina Srbije, će raditi od 8 do 20 sati, tri sata duže već od sutra, sa svim sadržajima, uključujući i Avantura park za goste koji vole adrenalinske avanture u prirodi, navela je direktorka JP „Resavska pećina“ Milica Petrović. Ona je podsetila izletnike da je „u zoni Resavske pećine zabranjeno paljenje vatre“.
Prirodnjački centar u Svilajncu, jedinstvena naučna ustanova ovakvog tipa u ovom delu Evrope radiće puno radno vreme, bez promene cena, izjavila je direktorka Sanja Đurđević.
Posetioci mogu videti nekoliko izložbenih postavki koje su uradili stručnjaci Prirodnjačkog muzeja i Rudarsko geološkog fakulteta Univerziteta Beograd: „Geološki vremenoplov“, „Svet dinosaurusa“, „Svet minerala i stena“, „Biodivrezitet Srbije“, postavku „Paleontologija“, izložbu „Nebesko kamenje“…
Gosti Jagodine, uz razgledanje Akva parka, sa napunjenim bazenima, mogu posetiti Muzej voštanih figura u kojem su figure najznačajnijih ličnosti iz istorije, politike, književnsoti, sporta, nauke… Srbije i sveta, izletište „Potok“ sa veštačkim vlodopadom i 28 svetlećih fontana.
Za vernike i ljubitelje starog graditeljstva, freskopisa i arhitekture biće otvoreni manastiri Ravanica kod Ćuprije u kojem se nalaze mošti kneza Lazara, Manasije kod Despotovca, koji ove godine proslavlja 600 godina postojanja, Kalenića kod Rekovca, Jošanica kod Jagodine, Miljkovi manastiri i manastir Tomić, kod Svilajnca, na desnoj obali Velike Morave.
Autor: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime