ZA SILOVANJE PASTORKE 11 GODINA ZATVORA

0

Vladan Zdravković (46), iz Bukovca kod Despotovca, osuđen je na 11 godina zatvora zbog silovanja pastorke S. M. (15), potvrđeno nam je u Apelacionom sudu u Kragujevcu. Prvi put je obljubio devojčicu kada je imala devet godina, u kući u Bukovcu koju je Zdravković čuvao poznaniku koji je u inostranstvu. Drugi put je napastvovana godinu kasnije, u kolima na Badnji dan, u selu Bogava.

Viši sud u Jagodini je novembra prošle godine osudio Zdravkovića na 15 godina zatvora, ali je drugostepeni organ smatrao da činjenice nisu adekvatno utvrđene. Kako je Zdravković živeo u kući s Danijelom Miladinović, majkom nesrećne devojčice, odmah po njegovom hapšenju Centar za socijalni rad izmestio je devojčicu u hraniteljsku porodicu.

– Izricanjem izvršne presude prestali su razlozi izuzimanja deteta iz biološke porodice, a kako majka Danijela nije lišena roditeljskog prava, devojčica će joj biti vraćena. U međuvremenu su socijalni radnici radili i na jačanju kapaciteta deteta i odnosu sa biološkom porodicom, pa će S. M. biti vraćena odmah po završetku školske godine – izjavio je, za „Novosti“, direktor Centra za socijalni rad u Despotovcu Radoslav Račić.

novosti.rs

FOTO Z.Gligorijević

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime