VMŠSS vrši implementaciju standarda ISO

0

Visoka medicinska škola strukovnih studija Ćuprija prva je strukovna škola iz oblasti zdravstva koja vrši implementaciju sistema menadžmenta kvalitetom prema standardu SRPS ISO 9001:2015. Na ovaj način Škola će podići organizaciju rada na viši nivo obezbeđujući kontinuirano unapređenje kvaliteta rada u svim segmentima svog delovanja, a sve u cilju napretka i zadržavanja liderske pozicije koju škola ima u sistemu Visokog obrazovanja Srbije, istakao je direktor dr sci med Hristos Aleksopulos.
Implementiranje Sistema menadžmenta kvalitetom u skladu sa zahtevima ISO 9001, jasna je poruka i cilj Direktora Škole da je uočena potreba i prepoznata očekivanja studenata, zaposlenih i njihovo zadovoljenje kroz efektivnu i efikasnu primenu Sistema menadžmenta kvaliteta (QMS). Odgovorajuće zakonske regulative i propisi omogućili su stručnim službama škole da donesu veliki broj pravilnika, procedura i standarda, ali želja za unapređenjem procesa rada, većom produktivnošću, rešavanjem problema i transparentnosti u radu, dovele su do potrebe za primenom sistema menadžmenta kvalitetom tako što ćemo pratiti sve procese i aktivnosti u Školi, jasno ih definisati i unaprediti.
U narednim mesecima očekuje nas ozbiljan rad, u koji će biti uključeni svi zaposleni. Svako od nas mora da da svoj doprinos u standardizaciji procesa rada, jer samo tako možemo pokazati sposobnost i ostvariti cilj da kvalitet nastave koji pružamo studentima može ispuniti sva njihova očekivanja i obezbediti kvalitetno prenošenje vrednosti, znanja i veština potrebnih studentima za budući rad u zdravstvenim ustanovama. Kao što vodimo računa o studentima, tako moramo da vodimo računa i o Školi i zaposlenima stvaranjem uslova i ambijenta da svi zaposleni jasno znaju svoje obaveze i da svi združeno idemo ka istom cilju. A cilj je biti prvi i najbolji u svim aspektima rada i obrazovanja, naglasio je dr Aleksopulos prilikom početka rada tima za uvođenje standarda ISO 9001:2015

PR tekst

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime