Borbe pasa u Jagodini? Pas dovezen iz Pazara u gepeku taksijem!

1

Jagodinska policija danas je saslušala nekoliko lica pod sumnjom da su, prema nezvaničnim informacijama učestvovala u vršenju krivičnog dela ubijanja i zlostavljanja životinja – organizovanje borbi pasa. Vlasnik je psa dovezao taksijem iz Novog Pazara i on je bio smešten u transporteru u gepeku!

Još uvek nije poznato kako je jagodinska policija uspela da razotkrije počinioce, s obzirom da se borbe pasa organizuju na skrivenim mestima i oko ovih događaja postoji zid ćutanja. Po nalogu policije, pas je smešten u Prihvatilište gde će njegovo ponašanje biti posmatrano 15 dana, a o ishodu će odlučivati veterinar. Slučaj je predat Okružnom javnom tužilaštvu u Jagodini.

Vlasnik je kod sebe posedovao ukrajinski pasoš za psa.

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora od tri meseca do tri godine i novčana kazna. Za ovo delo kazniće se lice koje iz koristoljublja organizuje, finansira ili je domaćin borbe između životinja iste ili različite vrste ili ko organizuje ili učestvuje u klađenju na ovakvim borbama. Za prekršaj “prisustvo na borbama životinja”, prema Zakonu o dobrobiti životinja, zaprećena je novčana kazna od 5.000 do 50.000 dinara.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime