PRIMIJERA PREDSTAVE TOME TRIFUNOVIĆA ,,KOLOMBA“

0

Premijera predstave ,,Kolomba“ po tekstu Žan Anuja, a u režiji Tomislava Trifunovića, biće održana u četvrtak u 20 sati u velikoj (jedinoj) sali Kulturnog centra u Jagodini. Na scenu se posle 25 godina vraća jagodinski glumac Dragan Milić u ulozi La Sireta.

1
Detalj sa probe

Jagodinska publika imaće priliku da pogleda komad ,,Kolomba“ koji govori o jednom svetu sujete, poltronstva, ambicija ali i želje za igrom i lepotom življenja.

-Kasnimo sa premijerom mesec dana zbog mog zdravstvenog stanja ali i zbog toga što svi koristimo jednu salu pa ne možemo da dođemo na red. Ne volim da pričam mnogo o predstavi unapred, to prepuštam publici koja će sutra doći, rekao je Trifunović

2
Dragan Milić

Dragan Milić i Toma Trifunović prijatelji su iz mladih dana. Oni su zajedno počeli da se bave glumom, a zatim i zajedno služili vojsku gde je Dragan učestvovao u prvoj predstavi koju je Toma režirao.

-Posle 25 godina sam na daskama koje život znače. Počeo sam 1966. godine a prestao 1991. Pozorište je urezano u mojoj duši, u meni i mislim da se glumac rađa, ne postaje se. Pozorište je ljubav za ceo život! Znao sam da ću se jednog dana vratiti pozorištu. Kada sam došao na prvu probu i prošao rukom po daskama, osetio sam nešto veličanstveno, kaže Dragan Milić.

On takođe kaže da trema postoji i da je to normalno, ali da će ona nestati kada stane na scenu. Toma ga je pozvao da rade zajedno predstavu i Dragan je njegov predlog rado prihvatio.

-Osećam se isto kao pre 25 godina! Imam iste emocije i isto uživanje, kaže Milić.

Gradsko pozorište poziva Jagodince i sve ljubitelje jedne od najlepših umetnosti, da u 20 sati dođu na premijeru predstave ,,Kolumba“.

Režija Toma Trifunović, scenografija Petar Mitić, organizator Branka Marinković, muzika Petar Maksimović, uloge:Violeta Pešić, Stefan Stojković, Nenad Petrović, Marija Miladinović, Petar Mitić, Ratko Petrović, Dragan Bunjevac, Kristina Spasić, Dragan Milić, Nedeljko Milanović.

TOMA SMATRA DA POZORIŠTE TREBA DA BUDE POSEBNO JAVNO PREDUZEĆE

-Ja zastupam stav da pozorište mora da bude samostalna ustanova, da ima svoju zgradu i da funkcioniše kao javno preduzeće, što je slučaj u drugim gradovima. Titular treba da bude opština. Mi smo mnoge probe morali da odlažemo jer se sve dešava u jednoj sali. Gradsko pozorište Jagodina treba da doživi ozbiljne promene, suštinske. To je jako važno, kaže Trifunović.

Prethodni tekstMILANOVIĆ: AKO JE NEKO ZLOUPOTREBIO POMOĆ, NEKA KRIVIČNO ODGOVARA
Sledeći tekstPROTIV MAJKE BEBE KRIVIČNA PRIJAVA!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime