VMŠSS ĆUPRIJA – Stipendija za istaknutu sestru bez materijalnih uslova za školovanje

0

Direktor VMŠSS Ćuprija dr sci. med. Hristos Aleksopulos čestitao je juče 8. mart svim damama zaposlenim u Opštoj bolnici Ćuprija, stipendija za istaknutu sestru bez materijalnih uslova za školovanje

Visoka medicinska škola strukovnih studija Ćuprija, na čelu sa direktorom dr sci. med. Hristosom Aleksopulosom, drugu godinu za redom povodom 8. marta, poklanja posebnu pažnju ženskom delu zaposlenih u Opštoj bolnici Ćuprija, najvećoj nastavnoj bazi VMŠSS.

Direktor Aleksopulos je u prisustvu direktora bolnice dr Slobodana Gajića, glavnih sestara svih odeljenja i zdravstvenih radnica pedijatrije, porodilišta, dermatologije, rehabilitacije i ginekologije podelio ruže i preko 500 vaučera za besplatne kozmetičko-frizerske usluge u salonu VMŠSS. Obrativši se prisutnima dr Aleksopulos je izjavio:

„Veliko mi je zadovoljstvo što mogu sve da vas pozdravim i čestitam današnji praznik, Međunarodni dan žena. Posebno mi je drago što sam u društvu divnih dama koje su naši „heroji“ ne samo u borbi za svoja prava nego i za negu i zdravlje pacijenata. Položaj lepšeg pola u društvu nikada nije bio bolji u svim aspektima našeg delovanja: obrazovanju, zaposlenju, pravima i rodnoj ravnopravnosti. Zato smo odlučili da jednu od vas nagradimo stipendijom za školovanje u VMŠSS Ćuprija.
Hvala što uz vašu pomoć naši studenti, vaše buduće kolege, stiču kvalifikacije i kompetencije da samostalno i u timu obavljaju visokostručne poslove iz oblasti zdravstvene nege i zaštite. Na najbolji način spajaju svoje teorijsko obrazovanje sa praktičnim iskustvima. Deo misije i vizije VMŠSS je podizanje kvaliteta obrazovanja sestara i bezbednosti pacijenata i kvaliteta pružanja zdravstvene nege, a hiljade svršenih studenata koji su u našoj školi diplomirali, to i potvrđuje.“- rekao je Aleksopulos.

Saradnja duga 20 godina kao sprega teorije i prakse, obrazovanja i rada doprinela je da je Ćuprija tradicionalno poznata kao grad zdravstva i obrazovanja. Opšta bolnica Ćuprija je najveća nastavna baza Visoke medicinske škole strukovnih studija. 33 glavne sestre, 360 medicinskih sestara i lekari specijaliste iz raznih oblasti medicine čini osnovu praktične i teorijske nastave studenata VMŠSS. Preko 50 predavača i nastavnika veština ove škole, prevashodno žena, upravo su zaposleni Opšte bolnice Ćuprija.

Aleksopulos je naglasio da se sradnja između Visoke medicinske škole strukovnih studija i Opšte bolnice u Ćupriji iz godine u godinu utemeljuje, izrazivši veliko zadovoljstvo što će stipendista škole biti sestra zapažena po svom radu, a bez mogućnosti da samostalno finansira školovanje. Na taj način bi omogućili da se najbolji radnici bolnice dalje profesionalno usavršavaju.

PR tekst

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime