VMŠSS ĆUPRIJA NA PRVOM MEĐUNARODNOM KONGRESU „ZDRAVSTVENI PROFESIONALCI“

0

Početkom juna na Divčibarama, održan je Prvi međunarodni kongres “Zdravstveni profesionalci – prošlost, sadašnjost i budućnost“. VMŠSS Ćuprija se uspešno predstavila sa dva rada svojih nastavnika na temu savremene tendencije u obrazovanju zdravstvenih stručnjaka, a aktivan doprinos u radu Kongresa dali su i naši saradnici iz nastavne baze Opšte bolnice u Ćupriji.
VMŠSS Ćuprija je dobila zahvalnicu za doprinos I Međunarodnom kongresu zdravstvenih profesionalaca, koju je na svečanom zatvaranju skupa primio direktor VMŠSS Ćuprija, dr sci. med. Hristos Aleksopulos.
Direktor Aleksopulos se u ime svih dobitnika ovog priznanja obratio skupu i zahvalio organizatorima rečima: „Pozdravio bih inivcijativu Udruženja zdravstvenih profesionalaca Srbije na čelu sa dr Adžić što su omogućili da se na jednom mestu okupe zdravstveni profesionalci, kolege iz regiona, sa nadom da ovaj kongres bude samo prvi u nizu.

„Takođe bih dodao da mi je i veoma drago što je pre neki dan u Francuskoj na panelu „Zapadni Balkan i uticaji velikih sila“ naš predsednik Vučić izjavio da je jedan od prioriteta države da se osnaže zdravstvene institucije, stvore bolji uslovi i prijatniji ambijent za naše lekare i medicinske sestre, koji treba da imaju dobre uslove za obavljanje svoje izuzetno odgovorne, profesionalne delatnosti, kako bi kvalitetno radili svoj posao, kao i da se omogući uspešnije lečenje i kvalitetnija nega naših građana. Samim tim je posao obrazovnih institucija olakšan, jer mi smo tu da obrazujemo kadar koji će se u taj ambijent uklopiti. I ne samo da obrazujemo, već i da to obrazovanje učinimo pristupačnijim i dostupnijim svima koji žele da se dalje obrazuju i usavršavaju. Visoka medicinska škola strukovnih studija Ćuprija je socijalno odgovorna ustanova koja je već preduzela podsticajne mere koje je predsednik predložio za porast nataliteta, tako što će naša škola svakom studentu koji je četvrto dete u porodici, obezbediti besplatno školovanje u narednoj školskoj godini, a studentu iz porodice sa troje dece, troškovi školarine će biti umanjeni za 20%.

Još jednom hvala, drago mi je što sam primio ovu zhvalnicu i prisustvovao kongresu „Zdravstveni profesionalci – prošlost, sadašnjost i budućnost“. Ne bih o prošlosti govorio, to je bilo, a sadašnjost i budućnost su kongresi kao što je ovaj, jer mi smo danas tu, da se pridružimo viziji našeg predsednika“.

PR tekst

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime